FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın bu akşam sona erecek olan iki günlük faiz toplantısı sonrasında açıklanacak karar metnini beklerken, Fed öncesi dolarda toparlanmaya paralel dolar/TL bu sabah 3.57 civarında hareket ediyor.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar başlıca para birimleri karşısında bugün 13 ayın dip seviyesinden yönünü yukarı çevirirken, yatırımcılar para politikasının ne zaman sıkılaştırılacağı konusunda ipuçları için Fed'in para politikası karar metnini bekliyorlar.

Fed öncesi art arda rekorlar kıran ABD borsaları risk iştahının arttığına işaret ederken, ABD hazine tahvillerinin satışla karşılaşmasıyla faizler yükseldi ve doların cazibesi arttı.

Ahlatçı Yatırım'ın bu sabahki notunda "Dolar/TL'de 3.58 seviyesinin kalıcı olarak aşılması halinde 3.6025-3.6250 direnç bölgesi fiyatlamaların bir sonraki hareket alanı olarak ön plana çıkabilir. Oluşabilecek bir geri çekilmede ise 3.5625 desteği ilk etapta göz önünde bulundurulabilir" denildi.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken saat 1130'da İngiltere GSYH ile saat 1700'de ABD yeni konut satışları açıklanacak.

Fed'in faiz oranlarını değiştirmesi beklenmezken, merkez bankasının Eylül ayında bilanço daraltmaya başlayacağına dair ipuçları vermesinin beklendiğini, buna ek olarak Fed'in para politikasında ne derece sıkılaştırılması taraftarı olduğunu anlamak için enflasyon hakkında kullanacağı dile odaklanılacağını ifade ediyorlar.

ABD'deki zayıf enflasyon Fed'in bu yıl tekrar faizleri artırıp artırmayacağı konusunda belirsizliğe yol açtığı gibi doları da baskı altında tutuyor.

Yurtiçinde piyasaların ana gündemi ise yarınki sonuçlanacak olan Merkez Bankası toplantısı ile Almanya ile yaşanan diplomatik gerginlik.

Yarın saat 14:00'de açıklanacak olan TCMB kararında kısa vadeli faizlerde bir değişiklik yapılması beklenmiyor ancak PPK'nın enflasyon ve para politikasına ilişkin vurguları izlenecek.

Öte yandan İstanbul Büyükada'da gözaltına alınan ve ardından tutuklanan insan hakları aktivistlerinden birinin Alman vatandaşı olmasının Ankara-Berlin ilişkilerinde krize neden olması, piyasalarda bir baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Piyasalar Türkiye'nin en büyük ihracat pazarlarından biri olan Almanya ile ilişkilerin daha da gerilip gerilmeyeceğini yakından izliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin eskisi gibi devam edemeyeceğini, Türkiye'ye yönelik adımları hükümet olarak değerlendirdiklerini söylemişti.

Erdoğan ise dünkü konuşmasında Türkiye ile Almanya arasında yaşanan krizin ekonomik alana yansımayacağını dile getirdi.
Dün saat 1712'de 3.3.5632/3.5640 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0847'de 3.5730/3.5715 seviyesinde. Dün aynı saatte 3.8643/3.8653 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.8623/3.8654, 4.1653/4.1665 seviyesindeki euro/TL ise 4.1543/4.1574 seviyesinde.

Tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.59, valörde son işlemde yüzde 10.62 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.51, valörde son işlemde yüzde 11.51 seviyesindeydi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler