FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saldırı sonrası piyasalar karıştı!

Artan güvenlik endişeleri, erken seçim olasılığı ve güçlü ABD verisinin ardından piyasalar sert satışlarla karşı karşıya kaldı.

Saldırı sonrası piyasalar karıştı!

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlama ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve güçlü gelen ABD işsizlik maaşı verisinin baskıladığı piyasalarda satışlar hızlandı.

Buna bir de IŞİD'in Türk askerine saldırısı eklenince piyasalarda satış baskısı arttı.

Dün dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek bir ayın zirvesi olan 2.7227'yi test eden, bugün ise güne 2.71'in altında başlayan dolar/TL gün içinde 2.7320'ye kadar yükseldi. Dolar/TL piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2.73 seviyesinden işlem görüyor.

Güne yatay bir başlangıç yapan Borsa İstanbul ise sert satışlarla önemli bir düşüş gerçekleştirdi. BIST 100 endeksinde 78.164 puana kadar gerileyen endeks, kapanışı 2885 puan düşüşle 78.336 puandan yaptı. Endekste günlük kayıp yüzde 3.55'i buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte, koalisyon hükümeti kurulması için atılan iyi niyetli adımlara rağmen erken seçimin daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirterek, olası bir erken seçimde AKP'nin tek başına iktidara gelse bile bu muhalefet tablosu ile hiçbir sorunu çözemeyeceğini söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da, AK Parti'nin hükümet kurmak istemediğini savunarak, şu andaki AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinin 'tiyatrodan ibaret' olduğunu, Kasım'da bir erken seçim yapılacağını ileri sürdü.

Ata Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Murat Barışık piyasalarda satışın hızlanmasının bir kaç nedeni olduğunu belirterek "Son dönemde artan şiddet ve saldırı olayları ve bunun devamının gelmesi, erken seçimin daha fazla dillendiriliyor olması, ve neredeyse son 40 yılın en iyi ABD verisinin gelmesi satışları artırdı" dedi ve ekledi: "Bundan dolayı piyasalar baskı altında. Endekste de 79,000 destek noktası, bunun altında satışlar hızlanabilir."

Dün Şanlıurfa'da iki polis memurunun evlerinde başlarından vurularak öldürülmüş halde bulunması ve saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin ardından, bugün de Diyarbakır'da açılan ateş sonucu yaralanan iki polisten birinin hayatını kaybettiği, diğerinin ise ağır yaralı olduğu haberi geldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 18 Temmuz'da sona eren haftada 255,000'e gerileyerek beklentilerin altında ve Kasım 1973'ten bu yana en düşük seviyede açıklandı.

[

****](https://finans.mynet.com/doviz/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler