FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da yatırımcı güven duygusu yine geriledi

Almanya'daki iş çevrelerinde yatırımcı güveninin son iki yılın en düşük düzeyine gerilediği açıklandı. Ekonomik Araştırma Enstitüsü IFO'nun dikkatle izlenen Ticaret Ortamı Endeksi (Business Climate Index) Ekim ayında 103,2 puana düştü.

Almanya'da yatırımcı güven duygusu yine geriledi

Almanya'daki iş çevrelerinde yatırımcı güveninin son iki yılın en düşük düzeyine gerilediği açıklandı.

Merkezi Münih'te bulunan düşünce kuruluşu Ekonomik Araştırma Enstitüsü IFO'nun dikkatle izlenen Ticaret Ortamı Endeksi (Business Climate Index) Ekim ayında 103,2 puana düştü. Bir önceki ayın rakamı ise 104,7 idi.

IFO, "Alman ekonomisinin görünümü bir kez daha kötüleşti" dedi. Alman ekonomisi bu yılın Nisan-Haziran ayları arasında % 0,2 oranında küçüldü. Ekonominin bu yılın ikinci yarısında gelişme kaydedip kaydetmeyeceği konusunda kaygılar artıyor.

İthalat ve ihracat rakamlarının zayıf çıkması üzerine Ekim başlarında hükümet bu yıla ilişkin büyüme tahminlerini önemli ölçüde düşürdü.

IFO ekonomi uzmanlarından Klaus Wohlrabe, "Alman sanayii açısından işler iyi gitmiyor. Sanayi alanında herhangi bir parlak nokta da görünmüyor." dedi.

Dekabank'ta çalışan iktisatçı Andreas Scheuerle de, jeopolitik gelişmeler, Euro Bölgesindeki zayıflık, Alman ekonomi politikası ve deflasyon kaygısının ileriye yönelik tahminleri önemli düzeyde aşağıya çektiğini ve bunun sonucunda sanayi çevrelerinde ekonomik beklentiler konusunda giderek olumsuzlaşan bir havanın estiğini belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler