FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DAVOS artık bir Türk'e emanet!

TIBCO Software'in Başkan Yardımcısı Murat Sönmez, Davos toplantılarıyla ünlü Dünya Ekonomik Forumu "Chief Business Officer" ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

DAVOS artık bir Türk'e emanet!

Bilişim şirketi TIBCO Software Inc.'in Küresel Saha Operasyonları Sorumlusu ve Başkan Yardımcısı Murat Sönmez, Dünya Ekonomik Forumu'nda "Chief Business Officer" ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi.

Başta Davos olmak üzere birçok önemli merkezde düzenlediği toplantılarla dünyanın karar alma noktalarında bulunan politikacı, ekonomist, işadamı ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nu bundan böyle bir Türk yönetecek. Kuruluşun çok şey beklediği Murat Sönmez DEF'da Baş İş Sorumlusu (Chief Business Officer) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

DEF'ndan yapılan açıklamada Silicon Valley'de 20 yıllık iş deneyimine sahip Sönmez'in kuruma küresel iş ortamı konusunda derin bir anlayış ve engin teknolojik uzmanlık katacağı belirtildi.

-SCHWAB: BİZE NADİR BİR BECERİ SETİ KAZANDIRACAK-

DEF Kurucusu ve Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Klaus Schwab, kuruluşun yeni bir gelişim aşamasına girdiği dönemde iş dünyasındaki başarılarıyla tanınan Murat Sönmez'in aralarına katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Schwab, "Kendisi bize küresel iş ortamındaki derin kavrayış, 20 yıllık deneyim ve Silikon Vadisi'nde uzun bir başarı siciliyle işlenmiş nadir bir beceri seti kazandıracak. Forum yeni bir kalkınma aşamasına geçerken Murat'ın geniş deneyimi, kuruluşumuzun iş ve teknoloji-bağlantılı yeteneklerinin ilerlemesinde araç olacak ve eski hükümet yöneticileri ve akademik uzmanlardan oluşan lider takımımıza ideal bir tamamlayıcı olarak hizmet edecek" dedi.

Sönmez ise DEF'e, gelişiminin heyecan verici bir aşamasında katılmaktan memnun olduğunu ifade ederken, Forum'un iş dünyasının gelişimi ve üyelerle ortaklarını desteklemedeki görevini yerine getirmesine katkıda bulunabilecek olmaktan onur duyduğunu bildirdi.

-DEF MURAT SÖNMEZ'DEN ÇOK ŞEY BEKLİYOR-

Murat Sönmez, Dünya Ekonomik Forumu'nda iş âlemini temsil eden bütün grupların daha da büyüyüp gelişmesini sağlamaktan sorumlu olacak, coğrafi çeşitliliğin pekiştirilmesine odaklanacak ve iş dünyası, yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin güvenilir bir ortağı olarak hizmet eden DEF'in, küresel ve bölgesel sanayi gündemlerini biçimlendiren önde gelen küresel bir çok paydaşlı platform olarak kalmasını temin etmekten sorumlu olacak.

-MURAT SÖNMEZ KİM?-

Sönmez Boğaziçi Üniversitesi'nden endüstri mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Virginia Tech. Üniversitesinde ise endüstri mühendisliği operasyon araştırmaları alanında master yaptı. Sönmez evli ve Duke Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimi eğitimi gören bir oğlu bulunuyor.
(ANKA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler