FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kritik anlaşma öncesi petrol fiyatı düşüşte

İran ve Batılı devletler arasında devam eden müzakerelerde sona yaklaşılması ve olası bir anlaşma durumunda pazardaki petrol miktarının artacağı ihtimali ile petrol fiyatları yeniden düştü.

Kritik anlaşma öncesi petrol fiyatı düşüşte

Ön anlaşma sağlanması için son tarih olarak belirlenen 31 Mart'a sadece bir gün kala, Benchmark Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz cuma yaşanan yüzde 5 düşüşün ardından bugün de 56 dolara indi.

Bir ANZ bankası çalışanı, "İran üzerindeki ambargoların kaldırılması durumunda, ülkenin petrol ihracatında görülmemiş bir artış yaşanacak. Küresel petrol tedariği de artacağı için fiyatlardaki düşüş devam edebilir" dedi.

Singapurlu portföy yönetimi şirketi Phillip Futures'da çalışan bir yetkili, petrol fiyatlarında gerçek radikal düşüşün bu yılın ikinci çeyreği başlangıcı olan Nisan ayında başlayacağını beklediklerini söyledi.

İran'ın kitle imha silahı geliştirmek için nükleer faaliyetlerde bulunduğu inancı nedeniyle, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Batılı devletler ülkeye ekonomik ambargo uyguluyor.

Görece kapalı bir ekonomiye sahip İran'ı küresel pazara dahil etme amacıyla başlayan nükleer müzakerelerde ise "İran nükleer faaliyetlerini azaltırsa ambargolar kalkacak" düşüncesi üzerinde görüşmeler yapılıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler