FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Makarna devine boykot çağrısı

İtalyan makarna devi Barilla, Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla’nın eşcinsel karşıtı yorumlarının ardından müşterilerinin boykot çağrısına maruz kaldı.

Dünyanın en büyük makarna üreticisi olan Barilla, müşterilerinden boykot çağrısı aldı. Barilla’nın Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla, İtalya’da bir radyo programı sırasında yaptığı açıklamada, reklamlarında hiçbir zaman bir eşcinsel çifti oynatmayacağını söylemesinin ardından, şirketin müşterilerinin boykot çağrısı başlattığı ifade edildi. Barilla, Radio 24 kanalında kendisine bu konuda gelen bir soru üzerine, “Hiçbir zaman bir eşcinsel çifti markamın reklamlarında oynatmam. Saygı duymadığımdan değil sadece biz onaylamıyoruz. Bizim klasik aile modelimizde kadınlar başroldedir” diye konuştu.

BARİLLA'NIN YORUMLARI ÇOK SERT

Barilla, eşcinsellerle ilgili olarak, “Eşcinselle bizim makarnamızı ve reklamlarımızı seviyorsa, bizim makarnamızı yerler. Bizim markamızı sevmiyorlarsa da yemezler, başka bir markaya yönelirler” diye devam etti. İtalya’nın eşcinsel birliklerinden Equality Italia’nın Başkanı Aurelio Mansuco, Barilla’nın yorumlarının oldukça sert olduğunu ve şirketin sosları, makarnaları ve atıştırmalık ürünlerine karşı boykot başlatacaklarını ifade etti. İtalya’da bu çağrıya eşcinsel gruplardan sosyal medya üzerinden büyük destek geldiği ifade edildi. BARILLA VE GEÇMİŞİ Dünyanın en çok bilinen makarna markalarından ve İtalya’nın en büyük reklam verenlerinden biri olan Barilla, uzun süredir kendi reklamlarında idealize edilmiş bir İtalyan kırsalında mutlu aileleri kullanıyor. Reklamlarında kullandığı slogan ise “Barilla neredeyse, eviniz oradadır”. Barilla, eşcinsellerin evlenmesini desteklediğini ancak evlat edinmelerine karşı olduğunu da söyledi. Eşcinsel evlilikler İtalya’da yasal değil.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler