FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'dan kritik haber geldi piyasalar coştu

Yunanistan'ın içinde bulunduğu krizde nefes aldıracak olan fon için kreditörlerin öne sürdüğü şartları kabul edeceği haberi üzerine Avrupa piyasalarında yükselişler yaşanıyor.

Yunanistan'dan kritik haber geldi piyasalar coştu

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın, kreditörlerin kurtarma paketi için yaptıkları teklifi birkaç küçük değişiklik dışında kabul ettiği iddia edildi.

YUNANİSTAN'DA KRİZİ ÖZETLEYEN KARELER

FTSEurofirst 300 endeksi yükselişini hızlandırarak yüzde 1.5'lik artış kaydederken, Euro STOXX endeksi de yüzde 2.1 arttı. BİST ise günün ilk seansını 428 puanlık artışla 82 bin 678 puanla kapadı.

Euro ise dolar karşısındaki kayıplarını azaltarak yatay seviyeye geldi ve 1.1535 dolardan işlem gördü.

Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvil getirileri ise 4.3 baz puan yükselerek günün zirve seviyesi olan yüzde 0.82'ye yükselirken; İspanyol, İtalyan ve Portekiz tahvil getirileri 6-8 baz puan arasında düşerek sırasıyla yüzde 2.22, yüzde 2.25 ve yüzde 2.90'a geriledi.

[**

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/yunanistan-krizinde-olasi-senaryolar/102033)

EURO BÖLGESİ: TSİPRAS'IN TEKLİFİ ZOR KOŞULLAR İÇERİYOR

Euro bölgesi yetkilileri, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras tarafından kreditörlere gönderilen ve Atina'nın mali yardımı kabul ettiği mektubun bazı ülkelerin kabul etmesi zor koşullar içerdiğini söyledi.

Reuters tarafından görülen mektupta, Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu'nca Pazar günü yapılan teklifin bazı koşullarla kabul edildiği görülüyor.

Euro bölgesinden bir yetkili, "Yarım kalmış birçok konu var. Mektupta mesela sonbaharda istihdam reformundan bahsediliyor. Ama sadece tek cümlede, hakkında başka bir şey yok" dedi.

"Euro bölgesi maliye bakanlarının bu sözlere, bu şekilde inanacağını sanmıyorum. (Yunanistan) diğer taraftan sona ermiş bir programın uzatılmasını istiyor."

Tsipras mektubunda dün gece yarısında sona eren kurtarma programının uzatılmasını istiyor. Euro bölgesi maliye bakanları bugün TSİ 1830'da Yunanistan konusunu görüşmek üzere toplanacak.
(REUTERS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler