FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016'da hangi kuruma kaç memur alınacak?

Kamu görevden uzaklaştırmalar sonrası boş kalan bir çok kurumu memur alınacak. İşte 2016'da memur alımı yapan kurumlar...

2016'da hangi kuruma kaç memur alınacak?

Kamu görevden uzaklaştırmalar sonrası birçok kurum yeni alımlar yapmaya devam ediyor.

Son olarak Sağlık Bakanlığına 20 bin özel harekata 10 bin kişi alınacağı açıklandı. Yeni alımlarla kamuya alınacak personel sayısı 50 bini bulacak. Kamu kurumlarında bir yandan darbe girişimi sonrasındaki görevden almalar devam ederken bir yandan da alımlar gerçekleşiyor. Yapılan duyurulara göre en çok alım İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarında gerçekleşecek. En son Sağlık Bakanı Recep Akdağ 20 bine yakın personel istihdam edeceklerini duyurmuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise 10 bin polis alımı yapılacağını daha önce açıkladı.

10 BİN ÖZEL HAREKAT

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş' un yaptığı açıklamaya göre 9 bin bay, bin bayan olmak üzere 10 bin polis daha alınacak. Bu seferki alım özel harekat branşında gerçekleşecek. Polis özel harekat alımları şartlarına göre en az lise veya dengi okullardan mezun olmak ve askerliğini tamamlamış olmak gerekiyor. KPSS şartı aranmayacak. 28 yaşından gün almamış ve askerlik terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. Net bir başvuru tarihi bulunmasa da personel alım ilanının kısa bir sürede yayımlanacağı belirtildi.

BTK'YA BİLİŞİM UZMANI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 45 uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Burada ise KPSS' den 70 puan alma şartı getirildi. Alımlar, sosyal bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında ilgili bölümlerden yapılacak. Başvurular 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kurumun internet sitesinden yapılacak.

ATAMALAR 10 EKİMDE

Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmuştu. Bununla ilgili başvurular 11 ağustosta sona ermişti. Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamaları ise 10 Ekim 'de yapılacak.

3 BİN HAKİM VE SAVCI

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda ise, 3 bin hakim ve savcı adayı alınacağı bildirildi. Başvurular, 11 - 20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacak.

20 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

2 BİN 371 PERSONEL

Adalet Bakanlığı zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları için 2 bin 371 personel alınacak. Bunlardan adli ve idari yargıda görevlendirmek üzere 2 bin 161'i sözleşmeli, 210 ise kadrolu olarak istihdam edilecek. 22 ağustosta başlayan başvurular 5 eylülde sona erecek. KPSS puan barajı ise 70.

PATRON MAAŞINA STAJYER

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak. Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. Başvurular, 29 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. Başvurular, şahsen veya posta yoluyla yapılacak. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşı 4 bin 500 lira.



Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler