FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın tuzla buz oldu

Altın fiyatlarındaki düşüşü durdurabilene aşkolsun... Geçen hafta Fed, bu hafta Çin derken şimdi de iyi gelen ABD verilerinden etkilenen altın dipten çıkamıyor.

Altın tuzla buz oldu

Altının ons fiyatı bugün, dünden de çok geride; 1.250 dolar seviyesinde seyrediyor. Bir zamanların 'güvenli limanı' artık kaygan zemin. 12 yıldır kaybettirmeyerek yatırım dünyasının kralı olan sarı metal artık gözden düşmek üzere. Bu yıl başından itibaren yüzde 30'a yakın değer kaybeden altın için hem yatırımcı hem de uluslararası piyasalarda artık umut yok.

1.250 DOLAR SEMALARINDA
Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) darbesiyle düşme rekorunu tazeleyen altın, bu hafta da Çin piyasalarının gölgesinde kaldı. Artık neredeyse rüzgardan nem kapar hale gelen altın fiyatları bugün 1.250 dolar seviyesine kadar gerileyerek, yine kendi rekorunu kırdı.

BU KEZ ABD TETİKLEDİ
Altındaki düşüşü tetikleyen yeni neden ise olumlu gelen ABD verileriyle güçlenen borsalar. ABD'de tüketici güveni haziran ayında son beş yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Bununla birlikte tek ailenin barınacağı konut satışları da mayıs ayında yaklaşık son beş yılın zirvesine çıktı. Olumlu verilerle yükselen borsa, yatırımcıların portföylerini altından hisse senedine çevirmesine neden olarak altını düşürdü.

FİYATLARDA SON DURUM

Gram altın 79.9 TL
Çeyrek altın 134.5 TL
Yarım altın 263.1 TL

[Altın fiyatları için tıklayın](https://finans.mynet.com/altin/) [ **Çeyrek Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/)**,** [**Yarım Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGYARIM/)**[Cumhuriyet Altını](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SCUM/)**


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler