FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart'ta ilk kazmanın vurulacağı Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro+KDV olacağını açıkladı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında açıklamalarda bulundu. "Viyadüklerle 5169 metrelik uzunluğu olacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Geçiş ücreti de 15 Euro+KDV olacak. Japonlar, Güney Koreliler ilgileniyor" dedi.

Yıldırım, Köprü'nün ihalesinin en kısa sürede gerçekleştirileceği ve yapımına başlanacağını söyledi.

5 yıllık bir yapım süresinin öngörüldüğünü belirten Yıldırım, 2023 yılında Köprü'nün hizmete girmesinin planlandığını bildirdi.

**ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ 2023 METRE OLACAK** Çanakkale Köprüsü 2023 metre olacak. Viyadüklerle topladığımızda 5.169 metrelik bir uzunluğa erişiyor. Köprü viyadük şeklinde bir geçiş oluyor. 100 kilometrelik bir de otoyol var. **GELİBOLU AĞIRLIKLI OLACAK** Ağırlıklı kısmı Gelibolu tarafından başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol. Buradan Havza üzerinden Edirne'ye uzanan bölünmüş yolu bulunuyor. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2303126/640xauto.jpg) **BATI MARMARAYI KAPSAYACAK** Bir taraftan Gelibolu'dan Lapseki'ye geçiyor. Bir kolu Çanakkale'ye bir kolu da Bandırma İzmir yoluna geçiyor. Çanakkale'den diğer tarafı Bandırma üzerinden Bursa Manisa ve diğer illere gidiyor. **18 MART'TA TEMEL ATILACAK** İnşallah ihalesi gerçekleşecek. Ve yapımına başlanacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yaklaşık 5 yıl olarak öngörülüyor yapımı. 18 Mart Çanakkale törenlerinde temel atmayı hedefliyoruz. **EN KISA SÜREYİ VEREN KAZANACAK** Burada sistem şöyle olacak yapım süresi dahil işletme süresini en az veren. Süre yarıştırılacak. Trafik garantisi var. Süreyi en kısa veren kazanan teklif olacak. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2303127/640xauto.jpg) **BİR MEGA PROJEYE DAHA START VERDİK** Türkiye'nin bir mega projesi daha start vermiş oldu. Ahmet Bey artık altın vuruşu yaptı. Çanakkale her türlü geçilir hale geliyor. Türkiye dünyada büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. **5 DAKİKADA GEÇİLECEK** Köprüden geçiş süresi 5 dakika gibi kısa bir süre olacak. **HANGİ KÖYLER ETKİLENECEK?**
Raporda, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan yeni otoyol güzergâhından etkilenecek olan köyler de belirtilmiş. Projeden etkilenecek köyler İstanbul sınırından başlamak üzere sırasıyla şöyle: Karaevli, Nusratfakı, Yenice, Ahievren, Ballı, Yülüce, Bolayır, Güneyli, Sındal, Hacıgelen, Hurma, Süle, Navruz, Seyvan, Umurlar, Başkoz, Gündoğdu, Havutbaşı, Çakallar.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler