FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu ABD'li yatırımcılarla görüştü

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Maliye Bakanı Şimşek, Cuma gününe kadar devam edecek ABD ziyaretinde yatırımcılarla yaptığı ilk toplantıda yaklaşık 50 bankacıya hitap etti

Davutoğlu ABD'li yatırımcılarla görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cuma gününe kadar devam edecek ABD ziyaretinde yatırımcılarla yaptığı ilk toplantıda yaklaşık 50 bankacıya hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TCMB'ye dönük sert eleştirilerinin yoğunlaşarak siyasi baskıların ekonomiyi gölgelediği bir dönemde yatırımcıların Türkiye hakkındaki endişelerini gidermeyi hedefliyor.

Goldman Sachs tarafından düzenlenen dünkü öğle yemeğine katılan ancak adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Davutoğlu'nun 50 kadar yatırımcı ve bankacıyla yaklaşık yarım saat konuşarak hükümetin önceki başarılarını ve reformlarını anlattığını belirtti.

Gelişmekte olan ülkeler konusunda deneyimli bir yatırımcı olan kaynak, "Şu anki pozisyonlarını ve Avrupa'daki daralmayla, içinde bulundukları karmaşık coğrafyayla nasıl baş ettiklerini anlattı. Temelinde iktisadi dalgalanmalarla mücadele ediyorlar" dedi.

Kaynak, "Merkez bankası başkanına ağır eleştiriler yapılması sorusu soruldu, Almanya dahil olmak üzere diğer ülkelerin de merkez bankalarını eleştirdiğini söyleyerek soruyu geçiştirdi" dedi.

İkinci bir kaynak ise, "Sonunda ihraç beklenmeyen bir yatırımcı toplantısına benziyordu. Erdoğan'ın etkisini hafifletmeye çalışıyorlar gibiydi" dedi.

Görüşmeler Citi, Bank of America Merrill Lynch, çeşitli fon yöneticileri, yatırımcılar ve CEO'lar ile yapılacak ikili toplantılarla bugün de devam edecek. (Reuters)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler