FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kurdaki harekete müdahale edilmemeli'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, tüm dünyada global bir şekilde kurla ilgili dalgalanma olduğunu belirterek, "Kurla ilgili dalgalanma global; dokunmamak, müdahale etmemek lazım" dedi.

'Kurdaki harekete müdahale edilmemeli'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuveyt'in başkenti Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısı'na katılan bakanlarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından döviz kurundaki dalgalanma ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı seçim bildirgesindeki ekonomik vaatler üzerine açıklamalarda bulundu.

Zeybekci, bugüne kadar dolarla veya kurlarla ilgili herhangi bir tahminde bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'nin kur artışlarıyla ilgili veya Türkiye'nin dışında tüm dünyada global bir şekilde kurla ilgili dalgalanmadan, Türkiye'nin endişe duyabileceği hiçbir şeyi yoktur. Gerek Türk ekonomisinin, gerek Türkiye'deki kamu maliyesinin, gerek Merkez Bankası (MB) yapısının, MB varlıklarının, gerekse bankacılık sistemimizin içindeki döviz varlıklarımıza baktığımız zaman Türkiye nin bu konularla ilgili endişe duymasını gerektirecek, Türkiye'nin kısa vadeli ve orta vadeli borç yapısıyla ilgili endişe duymasını gerektirecek, hiçbir konu, durum yoktur. Onun için ben bu şekilde yorumladım ve dedim ki hep buna dokunmamak lazım, müdahale etmemek lazım. Piyasa kendi sağlıklı yapısı içerisinde kendi seviyesini oluşturacaktır" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler