FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otomobilin fiyatının yarısından daha fazla sigorta bedeli istendi

Satın aldığı aracın neredeyse yarısı kadar sigorta bedeli istenen vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu'na şikayet dilekçesi verdi.

Otomobilin fiyatının yarısından daha fazla sigorta bedeli istendi

Son bir yıldır ciddi yükseliş gösteren trafik sigortası ücretleri vatandaşı çileden çıkartmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içinde normal bedelenin iki katını bulan trafik sigortası ücretleri, yapılan binlerce şikayete rağmen henüz düşmüş değil. Vatandaşın mağduriyeti sürerken, sigortasız araç sayısı da artıyor.

Son olarak bir Özkan Coşkun isimli bir vatandaş, satın aldığı aracın trafik sigortasını yaptırmak için başvuru yaptığında kendisine verilen teklifle adeta şok yaşadı. Özkan Coşkun, dilekçesinde, bu yılın mart ayında 5 bin lira karşılığında 1995 model otomobil satın aldığını, sigorta sorgulatması yaptığında 2 bin 880 liralık sigorta bedeli talep edildiğini belirtti.

Otomobilin önceki sahibinin 256 lira sigorta ödemesi yaptığını ve poliçesini kendisinin gösterdiğini anlatan Coşkun, 2 bin 880 liralık bedelin, 5 bin liralık bir otomobil için çok yüksek olduğunu vurguladı.

Coşkun, 22 Mayıs'ta tekrar fiyat araştırması yaptığında ise sigorta için en düşük fiyatın 2 bin 950 lira talep edildiğini kaydederek, "Arabanın yarı fiyatından fazla bir tutarda sigorta bedeli istenmesine mi yanayım, arabayı aldığımdan bu yana hala arabayı bağlatma korkusundan çalıştıramadığıma mı yanayım? Torba yasa çıktı, fiyatlar düşecek diye beklediğim halde hala günden güne fiyatlar artıyor. Eminim ülkede benim çektiğim dertten muzdarip birçok vatandaş var. Bu duruma bir çare bulunmasını rica ederim." ifadelerini kullandı.

AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler