FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turkcell'in İskandinav ortağından 520 milyon dolarlık hisse satışı

Turkcell'in en büyük hissedarı konumundaki İsveç merkezli telekom devi Telia, doğrudan hisselerinin yarısını sattı. Telia'nın Turkcell'de dolaylı olarak yüzde 24 hissesi bulunuyor.

Turkcell'in İskandinav ortağından 520 milyon dolarlık hisse satışı

Turkcell'in ana hissedarlarından Telia Company, Turkcell'in sermayesinin yüzde 7'sine karşılık gelen, doğrudan sahip olduğu 155 milyon adet hisseyi hisse başına 11.45 liradan kurumsal yatırımcılara sattı.

Toplam 1.77 milyar liralık hisse satışı ile Telia Sonera'nın Turkcell'de sahip olduğu doğrudan ve dolaylı pay yüzde 38'den yüzde 31'e indi. Uzmanlar Turkcell'in kontrol yapısında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Satış sonrasında Telia'nın Turkcell'de doğrudan payı yüzde 14'ten yüzde 7'ye geriledi. Telia'nın Turkcell Holding üzerinden Turkcell'de dolaylı yoldan sahip olduğu yüzde 24 payda bir değişiklik olmadı.

Hissenin satış fiyatı Turkcell'in dünkü kapanış fiyatının yüzde 7.7 altında bulunuyor.

Telia'nın açıklamasına göre 90 gün süreyle doğrudan sahip olduğu Turkcell hisselerinde satış yapmamayı taahhüt etti. Telia ayrıca Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'in Turkcell hissesi satmasını beklemediğini belirtti.

Telia CEO'su Johan Dennelind, yazılı açıklamada, "Turkcell'deki doğrudan payımızın Turkcell Holding'deki açmazda stratejik çözüm için herhangi bir etkisinin olmadığı değerlendirilmiştir. Kurumsal yönetimin tekrar sağlanması ve şirketin çekici sermaye yönetim politikasını tekrar belirlemesi için Turkcell'deki hissedarlığımıza çözümler bulmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

Hisse satışı için dün başlatılan hızlı talep toplama sürecini BofA Merrill Lynch, Citi ve UBS yönetti. Hisselerin satıldığı kurumsal yatırımcılar açıklanmadı.

İş Yatırım tarafından yayımlanan kısa değerlendirmede şirketin kontrol yapısını değiştirmeyeceği belirtildi.

**Bu açıklama sonrasında Tcell hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 5,54 düşüşle 11.60 seviyesinden güne başladı.

**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler