FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'de bir ilk! Dijital bankacılıkta göz tanıma teknolojisi

Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi, devrim niteliğinde teknolojik uygulamalara imza atarak bankacılıkta yeni bir dönem başlattı.

Türkiye'de bir ilk! Dijital bankacılıkta göz tanıma teknolojisi

Yapı Kredi mobil bankacılık uygulamasına göz tarama teknolojisi ile giriş yapmayı sağlayan Göz-ID özelliğini ekledi.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan Yapı Kredi bankasının dijital uygulamalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, bankacılıkta "dijital devrim niteliğinde" teknolojik uygulamalara imza atarak yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.

Doğan, mobil şubesini yenilediklerini ve bu sayede akıllı telefonlar üzerinden yapı kredi uygulamasına girilerek QR kod ile ATM’ye dokunmadan hızlı para çekme işlemi ve çağrı merkezine direkt bağlanma gibi özellikler eklendiğini açıkladı.

Yapı Kredi olarak Türkiye’de bankacılığın teknolojik dönüşümüne öncülük ettiklerini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Dünyamız her alanda dijitalleşiyor. Geleceği yakalamak için bireylerin ve kurumların buna adapte olmaları gerekiyor. Dijitalleşme ile beraber sınırlar kalkıyor ve yeni bir çağ başlıyor. Yapı Kredi, Türkiye’de ilk kez bilgisayarla işlem yapan, bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren, ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren, ‘Ses Tanıma Sistemi’ni Türkiye’ye kazandıran banka. Geçmişimizden gelen öncü rolümüz doğrultusunda yenilediğimiz mobil şubemiz ile çağdaş bankacılığın en yeni adımlarını atıyoruz. Türkiye’de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini kullanarak her müşterimiz için göz damar bilgisinden yola çıkan ve çok güvenli bu şifre sistemini Yapı Kredi Mobil’e girişte kullanmaya başladık. Bundan böyle müşterilerimiz göz tarama özelliği ile akıllı telefonlar üzerinden, tek hamlede mobil şubeye daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapabilecek.”

ATM’ye dokunmadan QR kod ile en hızlı para çekme işlemi Yapı Kredi Mobil’de

Yapı Kredi Mobil’e farklı yenilikler de eklediklerini belirten Doğan; “Yenilenen mobil şubemizi kullanarak müşterilerimiz çekecekleri tutarı belirleyerek ATM’lerden hiçbir tuşa dokunmadan, sadece QR kod ile para çekebilecek. Ayrıca mobil şube üzerinden çağrı merkezi arandığında müşterinin kendisini tanıtmasına gerek kalmadan daha hızlı hizmet alabilecek.

Google tarafından ‘örnek uygulama’ seçilen ‘yapikredi.com.tr’den sonra şimdi de Yapı Kredi Mobil’e Google Search altyapısını entegre ettik. Böylece müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödeme yapacakları faturaların kurumlarına, Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabilecek.

EFT ya da havale seçimi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderilebilecek, para transferi yaparken taksitli nakit avans kullanılabilecek, üçüncü kişilerle IBAN, dekont, hesap özeti, varlık ekstresi ve hesap hareketleri artık çok daha hızlı paylaşılabilecek. Ayrıca mobil şubeye giriş yapmadan piyasalar ile ilgili detaylı bilgilere erişilebilecek ve akıllı cihazlara bildirim olarak iletilecek. Müşterilerimiz, Barkod ile fatura da ödeyebilecek” şeklinde ödeyebilceklerini belirtti.

Ayrıca çağrı merkezinde sorulan “anne kızlık soyadı’nı da kaldırdık. Devreye aldığımız yeni kimlik doğrulama prosedürü ile ‘anne kızlık soyadı’ istemeden çağrı merkezine direkt bağlanma özellikleri ekledik. Mobil şube üzerinden çağrı merkezi arandığında müşterinin kendisini tanıtmasına gerek kalmayacak” diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler