FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkler yaptı hem havada hem karada gidecek

Türk bilim adamları, yerli otomobilde çılgın bir projeye imza attı. Geliştirilen elektrikli otomobilin hem karada hem de havada gitmesi planlanıyor.

Türkler yaptı hem havada hem karada gidecek

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yaklaşık bir yılda geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından da tescil edilen elektrikli otomobile Japon bilim adamları büyük ilgi gösterdi.

ADI BİLE VAR
"Gelişim 1" ismi verilen aracı inceleyen ve teknolojik gelişimine katkı sağlamak için Gelişim Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzalayan Nagazaki Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Fujio Kurokawa Türk bilim adamlarına övgüler yağdırdı.
HEM OTOMOBİL HEM HELİKOPTER

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak, hedeflerinin, geliştirdikleri elektrikli otoyu havada da uçurmak olduğunu belirtti. Çolak "Aracımız tıpkı bir helikopter gibi olduğu yerden kalkacak ve havalanacaktır. Buradaki teknolojide de elektrik kullanacağız. Geliştireceğimiz teknoloji ile aracımız bir çok yere helikopter gibi uçarak gideceği gibi bazı yerlerde de karadan hareket edecektir" diye konuştu.

İSTANBUL TRAFİĞİNE DE ÇÖZÜM
Hem uçan hem de karada hareket edebilen bir araç teknolojisinin dünyada henüz çok yaygın olan bir teknoloji olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Çolak, Japonya'da benzeri elektrikli araç tasarımının motorlu bir yapıya sahip olduğunu ve yakıt kullanıldığını ifade etti. Çalışmalarında tamamen elektrik enerjisinden faydalanacaklarını aktaran Prof. Dr. İlhami Çolak özellikle İstanbul gibi yoğun trafik sıkışıklığı yaşayan şehirlerin, üretim gerçekleştirildiği takdirde bu proje nefes alabileceğini belirtti.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler