FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Bankası'nda ihtiyaca yönelik krediler müşterilerini bekliyor

İş Bankası, her kesime yönelik sunduğu kredi seçenekleriyle nakit sıkıntısını çözmeye devam ediyor. İş Bankası kredileri arasında emeklilerden öğrencilere kadar pek çok kredi seçeneği bulunuyor.

İş Bankası'nda ihtiyaca yönelik krediler müşterilerini bekliyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bankası olarak 91 yıl önce faaliyete başlayan Türkiye İş Bankası, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını karşılamak için kredi vermeye devam ediyor. Günümüzde ihtiyaçları karşılamaya yönelik düşük miktarlarda krediler oldukça rağbet görürken, İş Bankası'nda her ihtiyaca yönelik krediyi bulmak mümkün. Müşterilerine uygun vadelerle ve ödeme koşullarıyla kredi veren İş Bankası'ndan; Hızlı Kredi, İhtiyaç Kredisi, Eğitim Kredisi, Emeklilere Özel Kredi, Tüketici Destek Kredisi, Arsa Kredisi, 2/B Kredisi, Faturalı Alışveriş Kredisi, Yat Kredisi ve Çevreci Kredi gibi kredilerden ihtiyaç kredileri kapsamında faydalanabilirsiniz.

HIZLI KREDİ

İş Bankası'nın 'Anında Hızlı Kredi'si ile banka şubelerine gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden kredi başvurusu yapabilir, başvurunuzun onaylanması durumunda yine şubeye gitmeyte gerek kalmadan kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. 7 gün 24 saat başvuruda bulunabileceğiniz hızlı kredilerde, başvurunuz onaylandığında kredi tutarı banka hesabınıza yatırılır. Hızlı kredide üst sınır 15 bin TL ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca azami vade tutarı 36 ay olan hızlı kredide geri ödemeler ise 1 ay sonra başlayacak şekilde hesaplanır. İnternet üzerinden başvurabileceğiniz hızlı kredide tahsis ücreti alınmaz.

Hızlı kredi başvurunuzu isterseniz İş Bankası internet şubesinden, İş Bankası internet ana sayfasından, İşCep uygulamasından ya da 4402'ye mesaj göndererek yapabilirsiniz. Ayrıca İş Bankası bankamatikleri ve İş Bankası telefon şubesinden de hızlı kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Hızlı krediye başvuruyu hangi kanaldan yaparsanız yapın, kredi başvurusu cevabınız cep telefonunuza gelecektir.

İHTİYAÇ KREDİSİ

İş Bankası'ndan gerçekleştirmek istediğiniz hayaliniz için İhtiyaç Kredisi alabilirsiniz. İhtiyaç Kredisi başvurusunda; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, gelir durumuzu gösteren belge olmak üzere belgeler istenmektedir.

EĞİTİM KREDİSİ

Öte yandan çocuğunuz eğitim giderlerini karşılamak isterseniz yine İş Bankası'ndan eğitim kredisi alabilirsiniz. Eğitim Kredisini öğrencilerin özel okul, üniversite gibi eğitim giderlerinin finansmanında kullanabilirsiniz. Eğitim Kredisinde ister öğrenci kayıt belgesi ve/veya okul ücretini gösterir belge karşılığı kredi tutarını okul hesabına aktarabilirsiniz ya da fatura karşılığı krediyi nakden alabilirsiniz. İş Bankası şubelerinden yapacağınız eğitim kredisi başvuruları için; başvuru formui nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, gelir durumuzu gösteren belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

EMEKLİLERE ÖZEL KREDİ

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini İş Bankası’na aktaran tüm T.C. SGK emeklileri, emekli maaşlarının ayda bir ödenmesine bağlı olarak ayda bir taksit ödemeli veya emekli maaşlarının üç ayda bir ödenmesine bağlı olarak üç ayda bir taksit ödemeli Emekli Kredisi’nden yararlanabilmektedir. Emeklilere özel krediden yararlanmak isteerseniz emekli tanıtım kartınızla birlikte İş Bankası şubelerine giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, SGK kaydı olmayan ya da geliri doğrulanamayan müşteriler için gelir belgesi, emekli tanıtım kartı ve emekli aylığının kaydedildiği hesaba ait banka hesap cüzdanı belgeleri gerekmektedir.

TÜKETİCİ DESTEK KREDİSİ

Tüketici Destek Kredisi, esas itibariyle orta ve üst düzeyde gelir elde eden ücretli ve emekliler ile yine bu gelir grubunda bulunan serbest meslek sahiplerinin arsa alımı, konut tadilatı, kooperatif hissesi alımı, İş Bankası'nın konut kredisi koşullarına uymayan bitmemiş konut alımları, düğün harcamaları gibi ticari faaliyetten kaynaklanmayan her türlü bireysel nitelikli nakit ihtiyaçlarının finanse edilmesi amacıyla kullandırılan kredilerdir. Şehir belediye sınırları içinde kalan, tapuya müstakilen veya kat mülkiyeti esasına göre tescilli veya müstakil veya kat irtifakına göre tescil edilmekle birlikte iskan raporu veya iskan raporunun gecikmesi halinde yetkili belediyenin iskana elverişli olduğuna ilişkin yazısı olan ipotek konulacak mevcut konutun ekspertiz değerinin en fazla %50’si tutarında, Tüketici Destek Kredisi kullandırılmaktadır. 06.03.2007 tarihinden sonra müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılacak Tüketici Destek Kredileri BSMV’den muaftır.

Konut tadilatı haricinde kullanılan Tüketici Destek Kredileri için KKDF muafiyeti söz konusu olmayacaktır (halen KKDF %15). 5582 sayılı Kanuna göre, müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılan Tüketici Destek Kredileri (mortgage) de İpotekli Konut Finansman Sistemi kapsamındadır.

Tüketici Destek Kredisi müşterilerimizin mevcut konutlarının ipoteği karşılığında kullandırılmaktadır. İşyerleri ipoteği ile kredi kullandırılmamakta, müşterilerin mesken amaçlı kullanılan konutlarının ipotek edilmesi tercih edilmektedir. Arsa ipoteği mukabili kredi kullandırılamamaktadır. İpotek alınacak konut üzerinde 1. derece 1. sıradan ipotek tesis edilmektedir. Tüketici Destek Kredisi başvurularında; başvuru formui nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi aslı ve fotokopisi, gelir düzeyini gösterir belge gerekmektedir.

ARSA KREDİSİ

Birikimlerinizi arsa alarak yatırıma dönüştürmeyi düşünüyorsanız, İş Bankası’ndan Arsa Kredisi kullanabilirsiniz. Satın alacağınız arsanın “acil satış değeri” nin azami %50’sine kadar, Arsa Kredisine başvurmak için İş Bankası şubelerine gidebilirsiniz. Arsa Kredisi başvurusunda; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, gelir durumunu gösterir belge, tapo belgesinin fotokopisi, ipotek tesis edilecek arsa üzerinde bulunup bulunmadığını gösterir Tapu Dairesi yazısı gerekmektedir.

2/B KREDİSİ

2/B tasarısı olarak da bilinen 6292 sayılı kanun kapsamında satılan arazilerin hak sahipleri, söz konusu arazilere 120 aya kadar varan uzun vadelerde ve küçük taksitler ödeyerek kolayca sahip olabiliyor! Bir yandan peşin ödemede sağlanan % 60’ a varan indirimden faydalanmak isteyen diğer yandan yüksek dönemsel ödemelerle bütçelerini yormak istemeyen hak sahiplerine krediye konu taşınmazın ipoteği ile 2/B kredisi kullanma olanağı sağlanıyor.

2/B kredisinden faydalanarak arazilerine sahip olmak isteyen hak sahiplerinin başvuru ücretini yatırdığını belgeleyen dekont, hak sahipliğini belgeleyen yazılı resmi tebligat metni ve Nakit Kredi için gerekli diğer temel başvuru belgeleri ile İş Bankası şubelerine başvurması yeterli.

2/B Kredisi başvurularında; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi, gelir durumunu gösterir belge, başvuru ücretinin yatırıldığını belgeleyen dekont, ak sahibi olunduğunu ve tapu devrinin gerçekleşmesi için ödenmesi gereken tutarı belirten yazılı tebligatın yapılmış olduğu belge gerekmektedir.

FATURALI ALIŞVERİŞ KREDİSİ

İş Bankası'nın anlaşmalı olduğu firmalardan alacağınız beyaz eşya, bilgisayar gibi ürünlerde para sorununuz yok; faturanızı göstererek krediyi kullanabilirsiniz. Aldığınız ürünün bedelini sizin yerinize İş Bankası, doğrudan ürünün satışını yapan firmaya ödeme yapar. Faturalı Alışveriş Kredisi'ne ister şubeden, ister telefon şubesinden başvurabilirsiniz. Faturalı Alışveriş Kredisi başvurusunda; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, gelir durumunu gösterir belge ve alışveriş tutarını belgeleyen fatura gerekmektedir.

YAT KREDİSİ

Tekne almayı hayal edenlerdenseniz, İş Bankası'nın Yat Kredisi'nden faydalanabilirsiniz. Nakit blokaj ya da gayrimenkul ipoteği ile kullanabileceğiniz Yat Kredisi için İş Bankası şubelerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuruda; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi, gelir durumunu gösterir belge gerekmektedir.

ÇEVRECİ KREDİ

Çevreci Kredi kapsamında bireysel nitelikli ihtiyaç kredisi kullanabilecek nitelikte olan İş Bankası müşterilerinin; ikamet edilen binanın zemin, duvar ve tavanının ısı ve/veya su yalıtımı, hanenin pencerelerinin iki camlı ya da üç camlı sistemlerle değiştirilmesi, hanede doğalgaz dönüşümünün gerçekleştirilmesi, binanın merkezi ısıtma sistemine geçirilmesi, mevcut ısıtma/soğutma sistemlerinin daha yeni ve enerji verimliliği yüksek olanlarla değiştirilmesi, güneş enerjisi ile ısıtma ve sıcak su sağlayan sistemlerin adaptasyonu, enerji verimliliği yüksek, dayanıklı tüketim mallarının satın almasına yönelik harcamalarını gösterir proforma fatura veya kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta önce düzenlenmiş asıl fatura ile İş Bankası şubelerine başvuru yapabilirsiniz. Başvuruda; başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi, gelir durumunuzu gösterir belge, hizmet veya mal henüz satın alınmamışsa, proforma fatura, izmet veya mal satın alınmışsa, kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta önce düzenlenmiş asıl fatura, satın alınacak dayanıklı tüketim mallarının yüksek enerji verimli sınıfa (A, A+, A++, A+++) dahil olduğunun proforma fatura veya asıl fatura üzerinde belirtilmesi, ürünün garanti belgesi ile birlikte gelen “Enerji Verimliliği Etiketi” üzerindeki bilgilerle doğrulanması gerekmektedir.

[**

**](https://finans.mynet.com/kredihesaplama/)

[**

**](https://www.mynet.com/is-bankasi-haber-listesi?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=haber)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler