FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zorunlu trafik sigortası konusunda Rekabet Kurulu harekete geçti

Rekabet Kurulu gelen şikayetler üzerine zorunlu trafik sigortası konusunda harekete geçti. Zorunlu trafik sigortası yapan şirketlere yönelik resen ön araştırma yapılacak ve rapor hazırlanacak.

Zorunlu trafik sigortası konusunda Rekabet Kurulu harekete geçti

Zorunlu trafik sigortası konusunda vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Rekabet Kurulu harekete geçti. Zorunlu trafik sigortası konusunda serbest tarifeye geçilmesinin ardından fiyatlarda artış yaşandığı iddiaları üzerine sigorta şirketlerine yönelik resen ön araştırma süreci başladı. Rekabet Kurulu, sigorta şirketleri hakkında ön araştırma sürecinin ardından rapor hazırlayacak ve bu doğrultuda şirketler hakkında soruşturma açabilecek.

Serbest tarifeye geçilmesinin ardından zorunlu trafik sigortası fiyatlarında yüzde 200'lere varan artışların yaşanması ile özellikle ticari araç sahipleri duruma tepki gösterdi. Vatandaşların zorunlu trafik sigortası konusunda mağdur edildiği iddiaları üzerine Rekabet Kurulu harekete geçti ve söz konusu iddialara yönelik resen ön araştırma süreci başlattı.

Bu sürecin ardından 7 üyeye sahip Rekabet Kurulu, sigortacılık sektörüne ilişkin bir rapor hazırlayacak ve bu rapor doğrultusunda sigorta şirketlerinin aralarında anlaşarak, ortak fiyat belirledikleri ve rekabeti ihlal ettikleri kanaatine varırsa, sigorta şirketleri hakkında soruşturma açabilecek.

TRAFİK SİGORTASI NEDİR?
Zorunlu trafik sigortası, herhangi bir kaza durumunda 'karşı tarafın' malı ya da canına verilen zararın, kabahat oranına bağlı olarak, karşı taraftan kısmen veya tamamen karşılaşmasıdır. Ülkemizde 2918 Sayılı Karayolları Kanunu gereğince tüm araç sahiplerinin yaptırması zorunludur.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler