FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Honda ve Hyundai geri çağırıyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, yakıt tankında sızıntı ihtimali ve hatalı cam sileceği çubukları nedeniyle Civic ve Odyssey otomobillerini geri çağırıyor.

Honda ve Hyundai geri çağırıyor

Şirketten yapılan açıklamada, Civic otomobillerde yakıt pompası modülünde kapaktaki plastik kılıfın kırılabileceği ya da çatlayabileceği, bunun otomobilin devrilmesi durumunda yakıt sızıntısına ve yangına yol açabileceği, Odyssey otomobillerde ise cam silecek çubuklarının hatalı olduğu belirtildi.

Honda sözcüsü Chris Martin, bu sorunlar yüzünden 2011 model 18 bin Civic otomobil ve 33 bin Odyssey otomobilin gelecek ay ortasından itibaren çağrılacağını, Civic otomobillerdeki sorunla bağlantılı olarak herhangi bir olumsuz vaka tespit edilmediğini kaydetti.

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai de hatalı hava yastığı sensörleri nedeniyle Elentra model otomobillerini geri çağırıyor.

Hyundai, ön hava yastıklarının çalışmamasına yol açabilecek hatalı hava yastığı sensörleri arızasını gidermek için 2007-2009 model 188 binden fazla Elentra otomobili gelecek aydan itibaren geri çağırmaya başlayacağını bildirdi.

Bu arada Alman lastik üreticisi Continental’ın Kuzey Amerika birimi, 391 bin kadar lastiğini topluyor.

Continental, toplanacak lastiklerden 330 bin kadarının Ford’un F-250 ve F-350 pikaplarında kullanıldığını, lastiklerin Mayıs 2007 ve Eylül 2008 arasında Meksika’da üretildiğini açıkladı.

Ford sözcüsü Wes Sherwood, toplanacak lastiklerin ABD ve Kanada’da satılan 2008 ve 2009 yılı 65 bin pikapta kullanıldığını söyledi.

Continental, pikapların aşırı yüklü ya da lastiklerin hava basınçlarının düşük olması halinde, "lastiklerde kemerler arasındaki bölümlerin potansiyel olarak lastik sırtında yarılmalara" yol açabileceği uyarısında bulundu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler