FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BANKA DIŞI SEKTÖRLERİN DESTEK VERMEMESİ SIKIŞIKLIĞIN SEBEBİ!

Eskiden,bankalar böyle yükselip de durunca,ya da yükselişleri ileri boyutlara ulaşınca,diğe sektör hisseleri de devamında yükseliş hareketi yaparlardı.Özellikle birçok küçük ve orta ölçekli hisse de,endeksin yükselişine paralel yükselişler yaşardı.

Bu sefer endeksin 60.000 kusurluk yükselişinde bu hareketler olmadı.
Bu sıkışıklığın sebebini bu diye düşünüyorum.!Bunun da sebebi,SPK'nın derinliği az olan hisselerde bir takım tedbirler alacak olması ve hisseleri a-b-c- gruplarına ayırması.C grubuna girecek olan hisselerin de,tek seans ve tek fiyat gibi bir uygulamaya tabii olacağı açıklamalarının kafaları karıştırmış olması diye düşünüyorum!

Ayrıca alıcı-satıcının görülmesi uygulamasına son verilecek olması,beşer kademe görülen alıcı-satıcı kademeleri uygulamasının kaldırılıp,sadece tek kademenin görülebileceği,istenildiği anda emir iptallerinin(silme)yapılabileceği bir uygulamaya geçileceği yönündeki açıklamaların netleşmesi bekleniyor sanırım.

Bu durumda da doğal olarak hepimiz bir sessizliğe bürünüyoruz.Bekleyelim,gelişmeleri görelim bakalım.

TÜM İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN! Tüm müslümanların Berat Kandili'ni kutlar,insanlığa barış,huzur ve sağlık getirmesini dilerim!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler