FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YAŞ ÇÖZÜLDÜ. DOW DA DESTEĞİNDEN DÖNMÜŞ !

Pazartesi'nin ilk saatleinde 01:00 civarı YAŞ krizi atalamar tamamlanarak çözüldü.Bu konudan kaynaklanan, stres ortadan kalkacaktır.

Dow için beklediğim 200 puanlık bir belirsizlik sıkıntısı da, Cuma günü Dow'un önce 170 puan civarı düşüp, sonrasında yeniden 10.653 puandan kapanması ile ilk etapta yaşanmış ve yeniden toparlanmış olarak gözüküyor.

Seans saatlerimizin uyumsuzluğu, bazı fırsat ve risklerin ortak yaşanmasını engelliyor! Bu düşüş, İMKB açıkken yaşansaydı, muhtemelen beklediğim bir sonraki desteğe yaklaşan bir gevşeme yaşamaya devam edebilirdik.Ama Dow kısa vadeli yükseliş trendinin destek seviyesi olan 10.514-15 seviyesinden destek bulup yeniden dönmeyi başarmış.Böylece henüz yükseliş trendini bozulmamış oldu.

Ama Dow tereddütüm henüz sürüyor!

Şimdi,Cuma günü sat sinyali veren görüntünün (Parabolic Sar'a göre)yeniden alıma dönmesi için, 10.702-4 civarı bir yeri görmesi lazım.Yoksa risk devam eder. Ama eğer bir daha düşüş yaşar da, 10.514 seviyesi aşağı kırılırsa, o zaman da , Temmuz başından beri yaşanan kısa yükseliş trendi bozulmuş olur. Demek ki , bu seviyelere dikkat deceğiz!

İMKB'de bir haftadır devam eden sat sinyali eğer 60.699 görülürse Al'a döner(Parabolic sar'a göre).Ama önceki direnç olarak yaşanan 60.950-61.000 seviyesi yine karşımızdaki direnç olacaktır.Geçilirse de hemen bir üstünde 62.000 direnci var.Yine de, dirençleri geçmeden her şey bitti, düzeldi demek doğru olmaz. Bugün için 60.400 yakın direnç olabilir.

Hisselerle ilgili Al-Sat önerilerimi gördüğüm hisselerde Al-Sat önerilerim içine koymaya çalışacağım.Ancak, bir ay evvel bankalar çıkarken neden yükselmediğine şaşırdığımız, diğer sektör şirketlerinde bu sefer kısmen yükselişler yaşanıyor. Sanırım bunu farketmişsinizdir. Bu durum devam edebilir.

İyi haftalar dilerim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler