FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araplar İMKB'ye geliyor

Türkiye’de peş peşe şirket satın alan Araplar şimdi de İMKB’de şirketlerini halka arz etmeye hazırlanıyor.

Araplar İMKB'ye geliyor

Bayreyn merkezli Turkapital Holding, Aralık ayında gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketini İMKB’de halka arz edecek. Turkapital Türkiye’de gayrimenkul dışında sigortacılık ve araç kiralama sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.

Arap baharının yaşandığı coğrafyadan Türkiye’ye yönelik ilgi hız kesmiyor. Bahreyn merkezli Gulf Finance House (GFH) Ramsey’in patronu Remzi Gür ile birlikte Adabank’ı satın almıştı. Çok sayıda Arap bankası da her platformda Türkiye’ye adım atmak için fırsat kolladıklarını açıklıyor.

Körfez’den esen doğrudan yatırım rüzgarına “İMKB’de halka arz” da ekleniyor. Vatan´ın haberine göre, Kuwait Finance House (KFH)’un Bahreny merkezli şirketi Turkapital Holding, Aralık ayında İMKB’de halka arza imza atmaya hazırlanıyor. Turkapital Holding’in halka arz edilecek şirketi ise gayrimenkul sektöründe faaliyet göstiyor. İMKB’ye yeni bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi daha kazandıracak bu halka arz, bölgeden Türkiye’ye yönelik artan ilginin bir göstergesi. 2008 yılında Türk gayrimenkul sektörüne İskan Gayrimenkul adlı şirketi ile adım atan Turkapital Holding’in İdealist Kent ve Toskana Vadisi’nde yatırımları bulunuyor.

İlk yatırımını Hektaş İnşaat’ın Çekmeköy’deki İdealist Kent Projesi ile yapan İskan Gayrimenkul, İdealist Kent’in birinci etabından 23 milyon dolarlık 92 daire ve 9 villa satın aldı. İskan Gayrimenkul, Dubai merkezli Emaar Properties’in İstanbul Büyükçekmece’deki Toskana Vadisi adındaki villa projesinden de 21 adet villa satın alarak, Türkiye’deki ikinci yatırımını gerçekleştirdi.

Turkapital Holding’in gayrimenkul alanında faaliyet gösteren bir diğer şirketi ise Depolar Gayrimenkul. Marmara Bölgesi’nde sanayi ve lojistik alanına odaklanan Depolar Gayrimenkul ilk yatırımını Hadımköy’de satın aldığı 44 bin 621 metrekarelik arazi ile yaptı.

Turkapital Holding’in Türkiye’deki yatırımları gayrimenkul ile sınırlı değil, holding Autoland Filo Kiralama’nın yüzde 65’ini bünyesine katarken Haliç Sigorta A.Ş.’nin de yüzde 53’ü için 40 milyon TL ödemiş ve adını Neova Sigorta olarak değiştirmişti.

Hem ekonomik büyüklüğü hem de krizde gösterdiği başarı Türkiye’yi Körfez sermayesi için önemli bir cazibe merkezi haline getirmiş durumda. Önümüzdeki dönemde yurtdışından gelecek İMKB’de halka haberleri İstanbul’un finans merkezi olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.

Express


En Çok Aranan Haberler