FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada dolar ve faiz etkisi görülebilir!

Dolar ve faizde yaşanan hareketlilik hisse senedi piyasasında dalgalanma yaratıyor.

Borsada dolar ve faiz etkisi görülebilir!

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 1.175 puan düşerek 73.668 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1,57 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 2,0315 TL seviyelerinden geçiyor.

Dün Merkez Bankası'nın 180 milyon dolar satmasıyla ve gelişmekte olan ülkelere yönelik para girilişiyle dolar kuru 2.0247 TL'ye kadar gerilerken, Borsa İstanbul yurtdışı piyasalardan ayrışarak yükseliş gerçekleştirdi.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, doların yeniden yükselişe geçtiği gözleniyor. Bunun yanı sıra dün, gösterge tahvil faizinin yüzde 9’un altına inerek 8,92 olarak gerçekleştiği dikkat çekmişti. Bu sabah itibari ile bileşik faiz yine yüzde 9'u aşarak yüzde 9,07 seviyelerinde seyrediyor.

Dolarda ve faizde yaşanan bu hareketliliğin hisse senedi piyasasına birebir yansıması bekleniyor.

Bununla birlikte, endeksin gün içerisinde ağırlıklı olarak Merkez Bankası taraflı açıklamaların etkisinde bir seyir izleyeceği kaydediliyor. Bugün Merkez Bankası'nın PPK Toplantısı takip edilecek. Toplantıda politika faizinde değişiklik beklenmiyor.

Yurtdışında ise, ABD tarafında TÜFE verisi ile beraber Euro Bölgesi’nde Alman ZEW Endeksi, Euro Bölgesi TÜFE piyasaların takibinde olacak.

Teknik Görünüm
Teknik açıdan bakıldığında; endeksin 75.000 direnç seviyesini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda ilk takip edilecek hedef direnç seviyesinin 75.500 olacağı belirtiliyor.

74.500 destek seviyesinin aşağı yönlü kırılması ve bu seviyenin aşağısında kalınması durumunda ise takip edilecek destek seviyesi 73.500 olacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler