FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB'ye sondaj atmaya geliyor

Halka arz hazırlıklarını sürdüren Karkim Sondaj Akışanları, borçsuz, dertsiz, tasasız İMKB'ye geliyor.

İMKB'ye sondaj atmaya geliyor

Kurulduğu 2005 yılından beri Türkiye’nin sondaj akışkanları alanındaki dışa bağımlılığını sona erdirmekle kalmayarak, bu hizmetlerini yurtdışı pazarlarada ihraç etmeye başlayan Karkim Sondaj Akışanları faaliyet alanını genişletmek, yurtdışı pazarlarda söz sahibi olabilmek ve bu başarılarına yatırımcılarını ortak etmek için gün sayıyor.

Petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji alanında sondaj akışkan sıvıları üreten Karkim, bu konuda kamu şirketi Türkiye Petrolleri dışında Türkiye’nin ilk ve tek özel sondaj akışkanları konusundaki uzmanlaşmış şirketi. Şirket ayrıca çok modern kalite kontrol ve sondaj akışkanları teknolojileri geliştirme ünitelerine de sahip.

Karkim Sondaj Akışkanları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ümit Yaşar Karakaya, bugüne kadar elde ettiklerini gelirin hepsini sermayelerini güçlendirmek için kullandıklarını, çok kısa bir süre içerisinde bunun faydasini gördüklerini söyledi.

DOKTORLUKTAN PETROLCÜLÜĞE
Aslen Tıp Doktoru olan Karakaya, özellikle ülkemizde yaygın olan aile şirketlerinin kurumsallaşabilmesi ve varlıklarını devam ettirebilmesi için profesyonellerle çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Şirketin kayıtlı sermaye tavanın 25 milyon TL olduğunu, halka arz sonrası şirketin ödenmiş olan 4.5 milyon TL’lik sermayesinin 7.5 milyon TL’ye çıkarılmasının planladığını kaydeden Karakaya, şirketin kredi borcunun bulunmadığını, dolayısı ile halka arz aşamasına geldiklerinde şirketlerine ortak olmak isteyen yatırımcılarla borç paylaşmayacaklarını, elde edilecek gelirin ise şirketin ivme kazanmasında kullanılacağını söyledi.

ISTIHDAM YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Karakaya, şirketin ülkenin özel sektöründe tamamen yeni bir iş kolu yarattığını, nitelikli personelin istihdamında önemli bir rol oynadığını, 2011 yılında büyüyen hedeflerine paralel olarak yeni mühendisleri kadrolarına almayı planladıklarını vurguladı.

Express


En Çok Aranan Haberler