FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oylum halka arz oluyor

Kayseri'de 1969 yılından bu yana faaliyet gösteren, bölgenin en eski bisküvi markalarından Oylum, halka açılıyor.

Oylum halka arz oluyor

2011 yılında başlattığı halka arz projesinde sona yaklaşan Oylum, SPK ve İMKB nezdinde tüm başvurularını tamamdı. Gerekli tüm izinleri alan şirket, nisan sonunda halka arz edilmeyi bekliyor.

Dünya Gazetesinin haberine göre, 16 yıl sonra Kayseri'den halka arz edilecek ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Oylum Sınai Yatırımlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Biiyüknalbant, "Halka arzı nisan ayının son haftası gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bir yıl ortak satışı ve sermaye artırımı yapmama taahhüdü ile yatırımcılarına güven veren firmamız, güçlenecek yapısı ile ülkemizin önde gelen gıda şirkederinden biri olmayı arzulamakta" diye konuştu.

Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin aracılık edeceği halka arzın, İMKB Birincil Piyasada Sabit Fiyaüa Talep Toplama ve Satış yöntemiyle gerçekleştirileceğini söyleyen Bü-yüknalbant," Birim hisse başı 2.30 TL'den gerçekleşecek satıştan elde edeceği geliri doğrudan yatırıma dönüştürmeyi planlayan şirketimiz, çikolatalı ürün grubuyla ciro ve karlılığını artırmayı planlıyor. Üç yıl içerisinde ciromuzu 4 katma çıkarmayı ve bu cironun yarısını da ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz.

Yüzde 30.9'umuzu halka arz ediyoruz" dedi.Üretiminin yüzde 40'ını başta Ortadoğu, Afrika, Balkan ülkeleri olmak üzere 20'ye yakın ülkeye ihraç eden Oy-lum'un, Türkiye pazarında da birçok ulusal ve yerel market zincirleriyle tüketiciye ulaştığını belirten Yılmaz Bü-yüknalbant, "2012 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) hibe alan şirketimiz, ORAN'la gerçekleştirdiği bu proje kapsamında yeni yatırımma başladığı çikolatalı ürünlerle katma değeri yüksek ürün portföyünü geliştirmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.

Express


En Çok Aranan Haberler