FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar düştüğü hızda toparlanıyor

Geçtiğimiz hafta yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin gelişmelerle tepetaklak olan piyasalar, yeni haftanın ilk işlem gününde hızla toparlanıyor.

Piyasalar düştüğü hızda toparlanıyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Geçen hafta genelinde yüzde 8,1 düşüş yaşayan Borsa İstanbul (BİST), bugün ilk seansı 2.058 puan (yüzde 3,22) artışla 65.944 puandan kapattı.

İkinci seansa da yükselerek başlayan BİST, günü gördüğü en yüksek seviye olan 67.985 puandan kapattı. Endeksin kapanışı itibariyle hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 6,42 prim yaptı.

Diğer taraftan, geçtiğimiz hafta 2,17 TL ile rekor kıran dolar, 3,003 TL ile rekor kıran Euro'da da düşüş yaşandığı dikkat çekiyor.

Piyasaların kapanış saatleri itibariyle dolar kuru 2,12 TL'nin hemen üzerinde bulunurken Euro, 2,93 TL'den işlem görüyor.

Bununla birlikte, geçtiğimiz hafta çift haneye çıkan gösterge tahvilde bileşik faiz 10,17 seviyelerine geriledi.

Haber akışına ve yurtiçi siyasi gündeme çok hassas olan piyasalarda, yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dair yeni gelişmeler yakından takip ediliyor.

Politik taraftaki gelişmelerin piyasaların seyri açısından belirleyici olacağı haftada, oynaklığın yüksek kalmaya devam edebileceği hatırlatılıyor.

Analistler, veri açıklamalarının dolaylı takip edileceğini düşünmekle birlikte, dış ticaret rakamları ile enflasyon verilerinin bu hafta öne çıkacağını belirtiyor.

Politik risk algılamalarının piyasaların yönü konusunda belirleyici olacağı, tepki alımlarının sınırlı kalabileceği vurgulanıyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler