FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda kâr satışlarına dikkat!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), pozitif seyrini sürdürerek güne başladı.

Piyasalarda kâr satışlarına dikkat!

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Endeks, 118 puan artışla 71.338 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,17 oranında değer kazandı. Dolar, 1.7950 seviyelerinde bulunuyor.

Yurtdışı piyasalar satıcılı seyirler izlerken, içeride hala "Türkiye’nin kredi notu yatırım yapılabililir ülkeler seviyesine artırılacak" yönünde oluşan olumlu havanın desteği hakim. Gözler Fitch’in 8 Kasım'da İstanbul'da yapacağı konferansa çevrilmiş durumda.

Bu beklenti ile TL’değer kazanırken, faiz oranları gevşiyor ve İMKB tarihi rekoruna adım adım yaklaşıyor.

Teknik olarak bakıldığında, düne benzer bir seyir izlemesi beklenen İMKB’de, gerilemelerde 71.000-70.500 aralığı korunduğu sürece yükselişin 71.500-72.000 aralığına taşınacağı bekleniyor.

Analistler, son dönemde not artırım beklentisini fiyatlayan İMKB'nin hızlı yükselişin ardından kâr realizasyonları ile karşılaşma ihtimalinin arttığını düşünmekle birlikte, gelebilecek kâr satışlarının karşılanması durumunda İMKB’in yükseliş hareketini koruma çabası içerisinde olacağını düşünüyor.

Önümüzde uzun bir bayram tatili olacak ve bu tatil döneminde dünya piyasalarında çıkabilecek bir olumsuz haberin riskini almak istemeyen yatırımcılar için son dönemece giriliyor. Bu nedenle, özellikle bugün ve yarın oluşabilecek kâr satışlarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Bugün FED’in Açık Piyasa Komistesi (FOMC) toplanıyor ve faiz kararını bizim piyasalar tatile girdikten sonra, yarın akşam verecek. Avrupa ve ABD’de, Türkiye uzun bayram tatilindeyken önemli haberler gelebilir. Bu haberlerin olası risklerinden korunmak için önümüzde 1,5 gün var. Bugün piyasalar tüm gün, yarın da yarım gün açık olacak.

Bugün İzlenecek Datalar:
14:30 - Türkiye, TCMB Ekim ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı
14:30 - Türkiye, TCMB, Ekim ayı reel kesim güven enddeksi
14:45 - ABD, haftalık mağaza satışları
17:00 - ABD, Ekim ayı Richmond FED imalat endeksi
17:00 - Euro Bölgesi, Ekim ayı öncü tüketici güven endeksi

DÖVİZ, ALTIN VE PETROL FİYATLARI
Birkaç hafta 1.81 seviyelerinde tutunan dolar kuru, yeniden 1.7950 seviyelerine yerleşmiş gibi görünüyor.

Serbest piyasada bu sabah 1.7940 TL'den alınan dolar, 1.7950 TL'den satılıyor. 2.3430 TL'den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2.3440 TL'de bulunuyor.

Dün 1.3016-1.3083 bandında hareket eden Euro/dolar paritesi ise, bu sabah 1.3057 seviyesinden işlem görüyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, altında düşüşün sürdüğü gözleniyor. Altının onsu sabah ilk işlemlerde 1.724,66 dolarda bulunuyor.

ABD ham petrolünün aralık ayı teslimi varil fiyatı ise, bugünkü işlemlerde 17 sent artarak 88,83 dolar, Londra Brent tipi ham petrolün aralık ayı teslimi varil fiyatı ise 42 sent azalarak 109,39 dolar seviyesinde bulunuyor.

DIŞ BORSALAR YİNE SATIŞ YEDİ
Japonya’da Eylül ayında ihracatın hızlı gerilemesi ile dış ticaret açığının yükselmesi ve AB Liderler Zirvesi’nden İspanya hakkında bir açıklama gelmemesi yurt dışı piyasalara satış getirdi.

Buna karşın, ABD borsa endeksleri dün, hayal kırıklığı yaratan 3. çeyrek bilançolarından kaynaklı satıcılı seyrini kapanışa doğru gelen alımlarla tersine çevirirken, bu alışlara en büyük destek Apple hisselerinden geldi.

Avrupa'da ise, Japonya’da düşen ihracat rakamları ve İspanya Başbakanı Rajoy’un bölgesel seçimleri kazanmasının desteği ile kurtarma paketi yönündeki baskıya siyasi olarak direneceğine dair beklentiler dün borsaların satıcılı seyretmesine neden oldu.

Bu sabah Asya piyasalarında genel olarak hafif satıcılı bir hava hakim. Bu hava, ABD vadelilerinde de kendini gösteriyor.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 3,54 puan (yüzde 0,04) değer kazanarak 9,014.25 puandan kapandı.

ABD ekonomisinde görünüm ve dün kapanışa doğru gelen alımların etkisiyle Avrupa hisse senetleri piyasasının güne yükselişle başlaması bekleniyor.

IG Markets analistlerine göre, İngiltere'de FTSE'nin 15 puan, Almanya'da DAX'ın 16 puan ve Fransa'da CAC'ın 11 puan artışla açılacağı bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler