FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zamanında giren zengin oldu!

Sosyal medyanın devi Facebook'un hisseleri dünü Mayıs 2012'deki halka arzından sonra gördüğü en yüksek seviyeden kapattı.

Zamanında giren zengin oldu!

Eylül ayında 17 dolara kadar düşen hisseler değerini neredeyse ikiye katladı. Nasdaq Borsa'sında işlem gören Facebook hisseleri, dün New York saatiyle 16:00'da yüzde 4.2'lik artışla 35.43 dolar seviyesine gelerek, 38 dolar olan ilk halka arz fiyatına yaklaştı.

Mayıs 2012'de beklentilerin oldukça üzerinde bir fiyattan halka açılan sosyal medya devi, ABD'de gerçekleşen en büyük üçüncü halka arz olarak tarihe geçmişti. Ancak hisselerin kısa sürede büyük ölçüde değer kaybı yaşaması yatırımcıların hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmuştu.

Bu gelişmenin adrından sosyal medya devi, halka arz öncesinde hisse fiyatlarını fazla değerlediği ve yatırımcıları karşılaşabilecek riskler konusunda uyarmamakla suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.

Hisselerin 2012'nin Eylül ayında gördüğü en düşük seviye olan 17.73 dolara gerilemesiyle artan tepkiler, şirket CEO'su Mark Zuckerberg'i gerçekleşen ilk yatırımcılar toplantısında oldukça zor durumda bırakmıştı.

2013'te toparlanmaya başlayan ve toplam yüzde 33 değer kazanan hisselerin bu başarısı son çeyrekte açıklanan verilerin beklentilerin üzerinde olması ve bu durumunda Facebook'u yatırımcıların gözünde daha cazip hale gelmesi olarak değerlendiriliyor.

Son dönemde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar uygulamalarına ağırlık vererek gelirini bir hayli arttıran Facebook, 1.81 milyar dolar olan 2'nici çeyrek kazancının yüzde 41'lik bir bölümünü mobil reklam gelirlerinden elde ettiğini açıklamıştı. En popüler sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook’un toplam kullanıcı sayısı ise yaklaşık 820 milyon.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler