FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankasının 3. müdahalesinin ardından dolar/TL kurundan ilk tepki

Bugün küresel piyasalarda ABD enflasyon verileri beklenirken, yurt içi piyasalarda ise işsizlik rakamları ve Merkez Bakasının yıl sonu dolar, büyüme ve enflasyon beklentileri açıklandı. Piyasalardaki hareketlilikten etkilenen dolar/TL kuru yükselişine devam ederken 13,96 TL seviyesini gördü. Öte yandan Merkez Bankasından döviz kuruna yeni müdahale geldi.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından yükselişine devam ederek 13,96 TL seviyesini gördü.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,9 üzerinde 13,7956 liradan tamamladı.

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 17.00 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre, yüzde 0,89 artışla 13,91 lira seviyesinden işlem görüyor.

Müdahalenin ardından dolar/TL kuru hızlı bir şekilde 13.81 lira seviyesine kadar geriledi. Bir süre sonra tekrar yükselişe geçti.

gfjghk

MERKEZ BANKASINDAN YENİ MÜDAHALE

Kur tarihi zirvelerine çok yakın seyrini sürdürürken, geçen hafta döviz piyasasına müdahale eden TCMB’den bu müdahaleleri sürdürüp sürdürmeyeceği de yakından izleniyor.

TL’nin geçen hafta piyasada 13.96 lira seviyesini görmesinin ardından TCMB iki defa dolar satarak piyasaya müdahale etti.

Merkez Bankası 3. müdahaleyi bugün gerçekleştirdi.

OMİCRON VARYANTI ENDİŞELERİ

AA'da yer alan habere göre analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin gelişmeler ve küresel ölçekte artamaya devam eden enflasyon endişelerinin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını söyledi.

Bu kapsamda bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin piyasaların yönü açısından kritik olacağını vurgulayan analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 96,5 seviyesinin direnç, 95,7'nin destek konumunda olduğunu ifade etti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler