FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda trend değişmedi!

Yurtiçi piyasalarda politik risklerin azalması TL üzerindeki baskıyı bir miktar kaldırmış gibi görünüyor.

Dolarda trend değişmedi!

SELÇUK ALTUN - MYNET
FED’in taperinge başlamasıyla ivme kazanan alımlar, operasyon süreciyle birleşince dolar kuru tarihi rekor seviyeleri gördü.

Operasyon sürecinin de tetiklediği kayıplar sonrasında enflasyon verisinin beklentiyi karşılayamaması ve ÖTV’ye gelen zamların enflasyonu yükseltebileceği endişeleri ile rekor tazeleyen dolar kuru, hafta başında 2,1946 seviyelerine çıktı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in yaptığı "Son siyasi gelişmelerin Türkiye'ye yönelik risk priminin arttırmasına rağmen, BBB- olan ülke kredi notunu etkilemediği" açıklamaları ile 2,1578 seviyesinden destek bulan kurda trendin yönü açısından bir değişiklik olmadığı belirtiliyor.

İki gün öncesinde tarihi rekor kıran dolar kuru, dün 2,18’in üzerinden 2,16 seviyesinin altına geriledi, ancak devamında düşüş kısmen geri alındı.

Bu sabah itibari ile baktığımızda kurda ilk işlemler 2,1630 TL seviyelerinden geçiyor.

Kurda mevcut ivmenin korunması halinde düşüşün 2,15’e doğru sürebileceği vurgulanıyor.

Diğer taraftan, TL’nin değer kazanması ile birlikte Euro'da da 2,94’lere kadar bir geri çekilme yaşandı. Bu sabah ilk işlemlerde Euro'nun satış fiyatı 2,9490 seviyelerinde bulunuyor. Euro'da 2,94-2,95 bandında hareketin sürmesi bekleniyor.

Pariteye baktığımızda ise, 1,3600-1,3650 bandında sıkışık bir seyir gözleniyor. Bu sabah ilk işlemler 1,3626 seviyesinden geçiyor.

Euro/dolar paritesinin yönü açısından Fed’in bu akşam açıklanacak olan Aralık ayı toplantı tutanakları ve yarınki Avrupa Merkez Bankası toplantısı belirleyici olacak.

Uzmanlara göre; Fed’in toplantı tutanaklarında üyelerin önümüzdeki toplantılarda tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik ifadelerinin ağırlık göstermesi, doların küresel çapta daha da güçlenmesine neden olabilir. Paritede 1,36 kısa vadeli psikoloik destek seviyesi iken, 1,3650 direnç olarak takip ediliyor.

[**DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN**](https://finans.mynet.com/doviz/) [**Serbest piyasa**](https://finans.mynet.com/doviz/serbestpiyasa/) [**Döviz çevir**](https://finans.mynet.com/doviz/doviz-cevirici/) [**Döviz çevirici**](https://finans.mynet.com/doviz/doviz-cevirici/)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler