FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 devden kusursuz ilk çeyrek

JP Morgan ve BofA ilk çeyreğin neredeyse her gününde kâr elde ederek Ocak-Mart döneminde kusursuz bir işlem sezonu geçirdi.

2 devden kusursuz ilk çeyrek

Morgan Stanley 8 seans üst üste zarar ederken, Ocak-Mart döneminin neredeyse her günü para kazanan JP Morgan Chase&Co. ve Bank of America Corp. ilk çeyrekte kusursuz bir işlem dönemi geçirdi.

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan, geçtiğimiz yılki Londra Balinası'nın neden olduğu türevlerdeki zararını telafi ederek bir günlük 200 milyon dolar kazandığını açıkladı. ABD'nin en büyük ikinci bankası Bank of Amerika da ilk çeyrekteki işlem günlerinin yüzde 97'sinde 25 milyon doların üzerinde gelir sağlayarak, ilk çeyreğin yalnızca yüzde 76'sında kazanç sağlayan Morgan Stanley'yi geride bıraktı.

JP Morgan'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jamie Dimon, bankanın 21 Mayıs'taki toplantısının öncesinde risk kontrollerin denetimlerini artırdı ve üst düzey yöneticileri değiştirdi. Bankanın hissedarları 21 Mayıs'taki toplantılarında Dimon'ın başkanlık ve CEO'luk görevini ayırıp ayırmayacaklarına karar verecek. Şirket, bankanın geçtiğimiz yıl 6.2 milyar dolarlık zarara neden olan Bruno Iksil'in yönetilemez kredi türevleri inşa etmesinin öncesinde 2011'in ilk çeyreğinden bu yana bu kadar iyi çeyrek dönem sonucu almamıştı.

Bank of America da potansiyel işlem zararları tahmini olan riskli değerlerini kontrol altına almasının ardından iyi bir çeyrek geçirdi.

Bank of America'nın CEO'su Brian Moynihan 17 Nisan'da "Eğer riskteki değerler ve risk alımlarımıza bakarsanız, onları şirketin geri kalanıyla dengelediğimizi görebilirsiniz" dedi.

Express


En Çok Aranan Haberler