FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa'da dev kaçakçı şebekesi çökertildi

İspanya polisi, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile birlikte yürüttükleri operasyonla, Avrupa'daki en büyük uyuşturucu kaçakçılığı ve para aklama şebekesinin çökertildiğini bildirdi.

İspanya polis yetkilileri, kapsamlı operasyonda bir sanığın evinde gizlenmiş 25 milyon euro tutarında nakit para ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, FBI ile birlikte yürütülen operasyon çerçevesinde, başkent Madrit ile çevresinde toplam 17, Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentinde de 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Fransız Haber Ajansı AFP, Amerika'da ele geçirilen kişiler arasında, şebekenin "beyni" olarak nitelenen İspanyol Alvaro Lopez Tardon'un da bulunduğunu belirtti.

İki yıldır sürdürülen operasyon kapsamında, İspanya'da 21, ABD'de ise 4 mülke el konulduğu; mülklerin değerinin 75 milyon euro olduğu kaydedildi. Ayrıca 60 otomobile, mücevher, saat, altınlarla 5 silaha da el konuldu.

AFP'ye göre, İspanya polisi, para aklama yöntemlerinden birinin lüks otomobil alıp satmak olduğunu belirtti.

İspanyol yetkililer, Alvaro Lopez Tardon'un erkek kardeşi Artemio'nun da Madrit'te ele geçtiğini ve 25 milyon euro nakit paranın, evin oturma odasındaki döşemelerin altında bulunduğunu açıkladılar.

Kara para aklama faaliyetleriyle mücadele için oluşturulmuş olan özel polis biriminin başkanı Jose Luis Olivera, düzenlediği basın toplantısında, "Bu Avrupa'ya uyuşturucu kaçakçılığından gelen ve bir defada ele geçirilen en büyük miktardaki para." dedi.

Ajanslar, İspanya'nın, uyuşturucu ticaretinde önemli güzergahlardan biri sayılan Kuzey Afrika'ya yakınlığı ve önemli bir kokain üretim bölgesi olan Latin Amerika'daki eski sömürgeleriyle yakın ilişkileri yüzünden, uyuşturucu kaçakçıları açısından Avrupa'ya açılan başlıca kapılardan biri olarak görüldüğünü kaydediyorlar.

Express


En Çok Aranan Haberler