FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BofA'ya casus timi kurdurdu

Assange'ın, hedefine bir ABD'li bankayı da alması üzerine ülkenin en büyük bankası Bank of America'da (BofA) savunma seferberliği ilan edildi.

BofA'ya casus timi kurdurdu

Wikileaks sitesinde gizli belgeleri yayımlayarak birçok kimseyi titreten Jullian Assange'ın, hedefine bir ABD'li bankayı da alması üzerine ülkenin en büyük bankası Bank of America'da (BofA) savunma seferberliği ilan edildi.

New York Times BofA'daki seferberliği ve casusluk karşıtı ekip kurulması yönündeki çalışmaları şu şekilde anlattı:

"Bank of America'nın Charlotte'taki genel müdürlüğünde yapılan konferans görüşme gece yarısından önce biterken, bankanın kendi bünyesinde oluşturduğu casuslukla mücadele grubunun işi ise yeni başlıyordu.

Çünkü ABD elçiliklerinden geçen gizli bilgileri, kurduğu Wikileaks sitesinden yayımlayarak, birçok kurum ve kişinin korkulu rüyası haline gelen Assange bir ABD'li banka ile ilgili önemli belgeler yayımlayacağını söylemişti.

SABİT DİSK ELİNDE
Assange yaptığı bir söyleşide, bir yöneticisinin sabit diskindeki bilgileri yayımlayarak büyük bir ABD bankasını 'sarsmayı' ve 'yolsuzluk ağını' ortaya çıkarmayı hedeflediğini söylemişti.

BofA'nın hisseleri sabit diskin bu bankaya ait olduğuna yönelik şüphelerle düşerken, konferans görüşmeyi yapan bankanın üst düzey yetkilileri artık adım atmanın zamanı geldiği konusunda görüş birliğine varmıştı.

BİNLERCE BELGE TARANDI
O günden sonra liderliğini bankanın baş risk denetleyicisi Bruce R. Thomson'un çektiği 15 ile 20 kişiden oluşan üst düzey yönetici, kurum içerisinde eşi benzeri görülmemiş boyutta geniş bir soruşturma başlattı. Ekip binlerce belgeyi tararken, kurum içinde kaybolan her bilgisayar vakasını mercek altına aldı ve bankanın sistemine sızma konusunda ipucu olabilecek işaret aradı.

Ekipte finans, teknoloji, hukuk ve kurumsal iletişim tarafından yetkililer yer alırken, banka bununla da yetinmeyip inceleme sürecinde yardımcı olması için danışmanlık şirketi Booz Allen Hamilton ile de anlaştı.

Banka ayrıca müşterilerine ait bilgilerin kamuyla paylaşılması durumunda doğacak yasal problemler konsunda bilgi almak için de önde gelen hukuk firmalarından danışmanlık hizmeti aldı.

Konuyla ilgili konuşmasına yasak koyulan yetkililerden birinin kimliğinin açıklanmaması şartıyla verdiğe bilgiye göre, BofA'nın CEO'su Brian T. Moynihan ekibin çalışmasıyla ilgili düzenli olarak bilgi alıyor.

WIKILEAKS İLE MÜCADALEDE SON TAKTİK
İster Assange blöf yapıyor olsun isterse de BofA'a ait gerçekten bu belgelere sahip olsun, bankanın kendini savunmak için seçtiği yöntem Wikileaks ve Assange'la mücadelede en son taktiklerden birini yansıtıyor.

Wikileaks bundan önce aralarında İngiliz Barclays Bank ve İsviçreli Julius Baer of Switzerland bankasına yönelik belgeler de açıklamış ancak bu kadar ses getirmemişti."

Express


En Çok Aranan Haberler