FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsung'dan Apple'a karşı dava

Elektronik devleri arasındaki savaş kızışıyor. iPhone ve iPad üreticisi Apple'ın tasarımlarını kopyaladığı gerekçesiyle Samsung'u dava etmesinden bir kaç gün sonra Samsung da Apple'a patent haklarını ihlal davası açtı.

Bilgisayar devi Apple'ın ürünlerini taklit ettiği gerekçesiyle Samsung'a dava açmasından bir kaç gün sonra, Samsung da Apple'ı patent haklarını ihlal etmekle suçladı.

Samsung, yaklaşık beş patentini ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Kore, Japonya ve Almanya'da Apple'a karşı dava açtığını bildirdi.

Apple da geçen hafta, Samsung'un Galaxy marka telefon ve tablet bilgisayar serisinin tamamen kendi ürünlerinin taklidi olduğunu öne sürerek dava açmıştı.

Apple'ın 10'u patent ihlali hakkında olmak üzere, haksız kazanç edinmeyi de içeren toplam 16 suçlamadan oluşan dava dosyası California'da bir mahkemeye iletilmişti.

Rekabet kızışıyor

Samsung'dan yapılan açıklamada ise, "Fikri haklarımızı korumak için bize karşı açılan dava karşısında gerekli yasal adımları attık" denildi.

Güney Kore şirketi Samsung telekomünikasyon endüstrisinin en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticilerinden.

Şirketin Galaxy serisi akıllı telefon ve tablet bilgisayarları, Apple'ın iPhone ve iPad ürünlerinin başlıca rakiplerinden biri haline geldi.

Ancak Samsung, aynı zamanda Apple'ın en büyük çip ve LCD ekran tedarikçileri arasında.

Dolayısıyla iki şirket arasındaki hukuki mücadelenin her iki şirketin de kazancını etkileme ihtimali var. Zira Apple'ın iPhone ve iPad satışları, Samsung'a da gelir getiriyor.

Telefon üreticisi şirketler arasındaki hukuk mücadelesi bununla sınırlı değil.

Patentler konusunda Nokia Apple ile, Apple da HTC ile davalı.

Express


En Çok Aranan Haberler