FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arbor Networks, Packetloop'u satın aldı

Gelişmiş network güvenliği, tehdit algılama ve olay raporu özellikleri Arbor'ın kurumsal çözüm portföyüne katılıyor.

Arbor Networks, Packetloop'u satın aldı

Arbor Networks, BT güvenlik sektörünün yenilikçi ve lider kuruluşu Packetloop'u satın aldığını bildirdi. Anlaşmanın koşulları açıklanmadı. Arbor, Packetloop'un Sidney Avustralya merkezli operasyonlarına yatırım yapmayı ve genişletmeyi planlıyor.

Packetloop'un sunduğu çözüm; şirketlerin networkleri içerisindeki kötü amaçlı yazılımları, saldırıları ve saldırganları detaylı olarak tanımlaması için paket inceleme, büyük veri analizi, ve raporlama özelliklerinin birleşimi ile gerçek zamanlı durum analizi sağlıyor. Packetloop'un yetenekleri, Arbor'ın pazar lideri NetFlow analizi, anormallik tespiti, uygulama zekası ve kullanıcı izleme özelliklerini tamamlıyor. Arbor, Packetloop'un özelliklerini kendi kurumsal çözüm platformuna bu yıl entegre ederek; Arbor'ın gelecek nesil tehdit analizi ve güvenlik platformunun temeli sayılan kapsamlı ve entegre bir ağ görünürlüğü, tehdit algılaması ve azaltması, olay yanıtı ve bilişim kanıtı platformu grubu sunacak.

Arbor Networks Başkanı Colin Doherty "Packetloop teknolojisi ve çalışanları, Arbor Networks için gerçek bir kazançtır. Gelişmiş saldırı önleme ve güvenlik analizinin uygulanmasına müthiş bir öngörü ve bilgi katkısı yaptıkları açıktır. Gereksinim duyanlar için verilere hızlı ve anlamlı bir biçimde içerik kazandıran, gerçekten yenilikçi ve güçlü çözüm geliştirmişler." yorumunu yaptı.

Packetloop Kurucu Ortağı ve CEO'su Scott Crane "Arbor algılamanın temel ve önlemenin amaç olduğu inancımızı paylaşıyor. Biz de, içeriği olmayan verinin anlamsız olduğuna inanıyoruz." dedi ve ekledi; "Arbor başarılı ve kurumsal bir şirket, buna rağmen halayenilikçi, ortalığı ayağa kaldıran bir yapıyı korumayı başarmış. Çıtayı sürekli olarak yükseltiyorlar. Böyle bir ortam, içindeki insanlar ve teknolojiyle birlikte, Packetloop'a tam olarak uymaktadır".

IDC, Güvenlik Ürünleri bölümünde araştırma yöneticisi olan John Grady "Arbor, DDoS saldırılarının algılaması ve engellenmesinden çok daha fazlasını sunan bir ağ güvenliği ve analizi platformu oluşturmaktadır", diyerek şöyle devam etti: "Daha geniş ve gelişmiş bir BT güvenlik pazarına açıldıkları için Packetloop'un büyük veri güvenlik analizi ve inceleme özelliklerini bünyemize eklememiz daha da anlamlı hale geliyor. Arbor, artık imza tabanlı çözümleri yok sayan günümüzün dinamik tehditlerine ve saldırılarına yönelik olarak kendi ATLAS altyapısından gelen NetFlow analizi, paket inceleme ve global tehdit algılamada benzersiz bir kombinasyonuna sahiptir."

Packetloop çözümüne genel bakış
Packetloop'un çözümü bugün, herkesin istediği zaman kullanabileceği bir bulut platformu olarak sunulmakta. Müşteriler, geleneksel yaklaşımları ortadan kaldıran bir kullanım kolaylığıyla bulut içindeki güvenlik analizi gücüne kavuşarak, kendi paket incelemelerini analiz edebiliyorlar. Packetloop, ayrıca müşterilerinin data center'ları içerisinde konumlandırabilecek sanallaştırılmış ve gerçek zamanlı bir çözümü de geliştirmiş bulunuyor. Bu çözüm, müşteriyi gerçek zamanlı analiz için buluta bağlayarak, bulut içerisindeki inceleme ve analizlere tamamlayıcı şekilde çalışacak . Arbor,, çözümü, kendi kurumsal platformuyla entegre etmeyi planlıyor.

Gerçek zamanlı gelişmiş güvenlik analizi
• Gelişmiş güvenlik tehditleri, profil oluşturma ve gerçek zamanlı paket inceleme ve uzun dönemli kullanım analizi ile ortaya çıkarır.
• Kötü amaçlı veya anormal ağ davranışının yanı sıra, veri sızdırma denemelerini de eş zamanlı olarak algılar ve raporlar.
• Tüm ağlar için tek çözüm oluşturur. Kurumsal ağlardan, bulut uygulamasına ve bunların birleşimine kadar her tür ağ altyapısındaki saldırıları algılar.
Güvenlik Tehditleri Analizi
• Veri treabayt olarak ölçeklendirilir, Arbor'ın büyük ölçekli kurumsal müşterileri için ideal çözüm.
• Ayrıntılı trafik analizi ve raporlama sağlayarak, kullanıcılara ağ verilerini görüntüleme, duraklatma ve geri sarma imkanının yanı sıra, saldırı ve saldırganları farklı yönleriyle analiz etme imkanı sağlar.
• Güvenlik ve ağ yöneticilerinin, detaylı güvenlik ve ağ analizi ve raporlamısı yapmasına olanak verir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler