FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev özelleştirme için düğmeye basıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Halkbank'ın özelleştirilmesiyle ilgili danışmanlık ihalesi açtı.

Dev özelleştirme için düğmeye basıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Halkbank'ın yüzde 75.02'lik kamu hissesinin özelleştirilmesi sürecinde ÖİB'ye yardımcı olmak üzere danışmanlık ihalesi açtı.

ÖİB'nin internet sitesinde yer alan ilanda, "Halk Bankası sermayesindeki yüzde 75.02 oranındaki kamu hisselerinin ve/veyabağlı ortaklık/iştirak hisseleri de dahil olmak üzere bank aaktifindeki varlıklarının birlikte veya ayrı ayrı özelleştirilmesinde İdareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirilmesi amacıyla açılacak ihaleye; danışmanlık,aracılık, yüklenim işlerini yürütmek üzere alıcı veya satıcıtarafta halka arz, blok satış, şirket birleşmesi, şirketdevralma, özelleştirme uygulamaları vb. konularında deneyimli kurumsal finansman şirketleri, yatırım bankaları ile aracıkurumları ön yeterlik başvurusunda bulunmaya davet etmektedir" denildi.

Mevcut danışmanlık hizmetinde geçerli sürenin dolmasınedeniyle açılan ihalede, ön yeterlilik için son başvuru tarihi11 Haziran olarak açıklandı.

Özelleştirme kapsamına Şubat 2007'e alınan Halkbank'ın yüzde 24.98'lik kısmı, Mayıs 2007'de 1.838 miyar dolar bedelle halka arz edilmişti.

Bugün itibariyla piyasa değeri 8.658 milyar dolar olan ve ilk çeyrek sonunda toplam aktifleri 94.5 milyar liraya ulaşan Halkbank'ın ilk çeyrek sonunda net kârı da yüzde 3.7 artışla 544.17 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ekonomi yetkilileri, Halkbank'ın kalan kamu hissesinin özelleştirmesinde yöntem ve zamanlamanın piyasa şartlarına göre belirleneceğini belirtiyorlar.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ocak ayında konuyla ilgiliolarak, özelleştirmelerde Halkbank, Ziraat Bankası, Türk Telekom gibi kuruluşlarda ikinci halka arzları yaparak daha iyi bir gelir elde etme imkânları varken, reform olarak gördükleri elektrik dağıtım özelleştirmesi gibi daha zor bir yöntemi seçtiklerini belirtmişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler