FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"En eksiksiz" telefon

HTC One, HTC'nin 2013 yılında çıkardığı ilk premium telefon olarak çok iddialı bir şekilde geliyor.

"En eksiksiz" telefon

Selçuk Altun - Mynet
HTC yöneticilerinin söylemine göre, HTC One bu güne kadar üretilmiş "en eksiksiz telefon."

Telefonu yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve bu iddialı söylemin gerek cihazın tasarımı ve malzeme kalitesi gerekse de içindeki yazılım ve ara yüzle bu övgüyü hak ettiğini düşünüyorum.

Bu kalitesini geçtiğimiz ay Barcelona'da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde kanıtlayan HTC One, 2013 yılının en iyi telefonu seçildi.

HTC One'ın ilk gördüğünüzde kesinlikle tasarımı çok dikkat çekiyor. Bileşik alüminyum bir kasası bulunan cihaz, tek tek CNC tezgahından üretiliyor. Bu metal gövde, telefonu elinize aldığınızda kaliteyi çok iyi hissetmenizi sağlıyor.

Cihazın içerisinde kasasındaki kalite, içindeki yazılımda da kendisini gösteriyor. HTC'nin patentli olarak geliştirdiği bir dizi yazılım cihazla birlikte geliyor.

Aşağıda başlıklar halinde bu teknolojilerden bahsedeceğim.

Bu arada HTC One henüz Türkiye'ye gelmedi. Şu an itibari ile Avrupa'da birkaç ülkede satılıyor ve Nisan başı itibari ile Türkiye'de tezgahlardaki yerini alacak. Cihazın satış fiyatı 1999 TL olacak.

iPhone ve S4'e Rakip Olur mu?
Hiç kuşkusuz dünyanın en çok satılan telefonları iPhone ve Samsung'un Android işletim sistemli cihazları olmaya devam edecek.

Ancak HTC One, sahip olduğu yazılım ve donanımla bu iki üreticiden çok ciddi pazar payı alacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü, iPhone'dan sıkılan ama Android işletim sistemli telefonlarda tasarım ve kalitede istediğini bulamayan tüketiciler, aradıkları premium tasarımı bu cihazda rahatlıkla bulacaklardır. Bu açıdan iPhone'dan HTC One'a bir geçiş görülebilir.

Diğer taraftan, Samsung her ne kadar gerçekleştirdiği satış rakamlarıyla listeleri alt üst etse de, Samsung'un "plastik" tasarımlı telefonları üst segmentte bir kalite eksikliği hissiyatı uyandırıyor. Bu açıdan, metal gövdeli HTC One, Samsung'dan da bir miktar müşteri alabilir.

Bu görüşümü yeni HTC One için gelen talepler de destekler nitelikte.

Markadan yapılan bilgidirme göre, cihaza benzeri görülmemiş bir ilgi ve talep yaşanıyor. Yeni HTC One bu hafta İngiltere, Almanya ve Tayvan’da; Nisan ayının sonunda ise Avrupa ve Kuzey Amerika ile Asya-Pasifik bölgesinin büyük kısmında satışa sunulacak.

HTC Patentli Teknolojiler
Alüminyum tek parça gövde üzerine inşa edilen HTC One, HTC Sense 5, HTC BlinkFeed, HTC Zoe ve HTC BoomSound gibi inovasyonları bir arada sunuyor.

HTC BlinkFeed
HTC BlinkFeed, ana ekranda kişisel canlı akış deneyimi sağlıyor. Bu teknoloji ile tercih edilen sosyal medya, eğlence ve popüler içerik güncellemelerini, haber ve fotoğraflarını tek bir ekranda canlı akış ile gösterebiliyor. Tek ekranda Facebook, Twitter gibi popüler sosyal paylaşım içeriklerinizi görebiliyor ve yönetebiliyorsunuz.

HTC BlinkFeed, en güncel ve ilginç kaynaklardan en son içerikleri bir araya getirerek kullanıcıların birden çok uygulama ve web sitesi içinde geçiş yapmasına gerek bırakmadan tek bir yerden, bir bakışta erişimine olanak sağlıyor.

HTC, yaşayan bu yeni içeriğini yerel ve global bazda AOL Medya Grubu, ESPN, MTV, Vice Media, CoolHunting, Reuters gibi en yenilikçi medya şirketlerinden günde 10.000’den fazla yazı ve 1.400’den fazla medya kaynağı ile sunarken Türkiye’de de önde gelen medya ortakları ile kullanıcılara yerel içerik sağlıyor olacak.

HTC Zoe ile HTC UltraPiksel Kamera
HTC One'ın kamerası kesinlikle çok iddialı. HTC bu cihazda daha önce akıllı telefonlarda görülmemiş teknolojiler kullanıyor.

HTC One, fotoğraf ve video kalitesinde büyük bir sıçrama sağlayan ve gelişmiş bir görüntüleme teknolojisi olan HTC UltraPixel Kamera özeliğine sahip ilk telefon olacak. UltraPixel Sensör, her pikselin, çoğu önde gelen 13 megapiksel kameradan yüzde 300 daha fazla ışık yakalamasını sağlayan daha büyük pikseller.

Kullanıcılar, hızla en az ışıklı ortamlarda bile geniş bir renk yelpazesi sunan canlı, gerçeğe yakın fotoğraflar çekebiliyor. HTC bunu, kameradaki megapiksel sayısını artırarak değil, daha gelişmiş bir CMOS Sensör, Görsel Sinyal İşlemcisi (ISP) ve de çoğu 8 veya 13 megapiksel kameradan önemli oranda daha fazla ışık yakalayan optik lens sistemi ile başarıyor.

HTC One’daki 1/3’ sensör boyutu, diğer 8 MP veya 13 MP akıllı telefon kameralarında bulunan sensör boyutuna denk geliyor.Fakat UltraPixel, normal piksellerden daha büyük ve sensörde daha fazla yer kaplıyor. O nedenle daha az megapiksel var. HTC One, 4 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekiyor ama her pikselin kalitesi ortalamaların daha üzerinde.

Her bir fotoğrafta kaydedilen bilgilerin çokluğu sayesinde HTC'nin kamerasıyla çekilen görüntüler büyük monitörler ve HD televizyonlarda göz alıcı görünür. Yüksek kalite fotoğraf albümleri veya tam çözünürlükte baskılar şeklinde, 20cm x 25cm boyutlarına kadar yazdırılabiliyor. Rastgele çekilen fotoğraflar bile, el değmemiş bir netlik ve detay seviyesi ortaya koyuyor.

Yeni sensörün bir başka avantajı da her görselin gerçek dosya boyutunun daha küçük olması, dolayısıyla paylaşırken, yüklerden, yedeklerken ve bulutta depolarken gerektirse bile daha az sıkıştırma gerektirmesi. Bu da çekilen görselin orijinal kalitesinin korunması anlamına geliyor.

HTC One'nın kamerasında UltraPiksel özelliği dışında çok değerli başka teknolojiler de var.

HTC ImageChip bunlardan bir tanesi. Bu teknoloji, sürekli otomatik odaklanmanın, renk geçişinin ve parazitleri azaltmanın yanı sıra daha gerçekçi Yüksek Dinamik Aralık (HDR) sunuyor.

Bunun dışında, HTC One'ın kamerası F2.0 Açıklıklı Lens özelliği taşıyor. Bu özelliğiyle akılı telefon kameralarındaki en büyük lense sahip oluyor.

Kameradaki bir diğer özellik de Optik İmaj Stabilizasyonu. Bu teknoloji sayesinde fotoğraflarda ve sallantılı video çekimlerinde bulanıklığı önemli oranda azaltma imkanı sağlanıyor.

HTC Zoe teknolojisi sayesinde ise, yüksek çözünürlüklü ve üç saniyelik fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Böylece sabit görüntüler yanında hareketli fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Otomatik olarak profesyonelce tasarlanmış montajlar, geçişler ve efektler sayesinde müzik parçaları ile bir araya gelmiş fotoğraf ve videolarınızdan oluşan filmler yaratabilme şansını yakalıyorsunuz. Bu filmleri yeniden düzenleyebilme veya farklı temalarla ayarlayabilme, sosyal ağlar, e-posta ve diğer hizmetler aracılığıyla kolaylıkla paylaşabilme şansına sahip oluyorsunuz.

HTC BoomSound
Yeni HTC One, ses konusunda da çok başarılı sonuçlar veriyor. HTC BoomSound, teknolojisi ilk defa bir cep telefonunda özel amplifikatöre sahip ön stereo hoparlörler ve Full HD ekran sunuyor. Buna ek olarak Beats Audio entegrasyonu gerçek ve zengin ses deneyimi yaşatıyor.

HDR kayıt özelliği, çift mikrofon ve ses işleme teknolojisi ile temiz ve zengin sesler yakalama imkanı sağlanıyor.

HTC Sense Voice teknolojisi telefon görüşmeleri gürültülü ortamlarda görüşme sesini yükselterek ve ses kalitesini artırarak konuşmaların daha yüksek sesle ve net duyulmasını beraberinde getiriyor.

Özellikler:
Boyutlar: 137,4 x 68,2 x 9,3mm

Ağırlık: 143gr

Ekran: 4,7 inç, Full HD 1080p, 468 PPI

CPU Hızı: Qualcomm Snapdragon™ 600, dört çekirdekli, 1,7GHz

Platform: HTC Sense ile Android, HTC BlinkFeed™

Sim Kart Tipi: microSIM

Bellek: 32GB/64GB

RAM: 2GB DDR2

Ağ: HSPA/WCDMA, GSM/GPRS/EDGE, LTE, GPS: Dahili GPS anteni + GLONASS Dijital pusula,

Sensörler: Jiro sensör, İvmeölçer, Yakınlık sensörü, Ortam ışığı sensörü

Bağlantı: 3,5 mm stereo ses jakı, NFC özelliği, Bluetooth 4.0 ile uyumlu aptX™ özelliğine sahip Bluetooth 4.0, Wi-Fi®: IEEE 802.11 a/ac/b/g/n, Medyayı telefondan kablosuz olarak uyumlu TV'ye veya bilgisayara aktarmak için DLNA® özelliği, Kızılötesi (CIR) uzaktan kumanda desteği, USB veya HDMI bağlantısı için yüksek tanımlı video bağlantılı (MHL) mikro USB 2.0 (5 pimli) bağlantı noktası (HDMI bağlantısı için özel kablo gereklidir.)

Ses Zenginleştirme: HTC BoomSound, Dahili ses yükselticilere sahip önde çift stereo hoparlör, Stüdyo kalitesinde ses sunan dahili Beats Audio HDR Mikrofon
Sense Ses

Kamera: HTC UltraPixel Kamera, BSI sensörü, 2.0 µm Piksel boyutu, 1/3' Sensör boyutu, Özel HTC ImageChip, F2.0 apertür ve 28 mm lens, Optik Görüntü Dengeleme (OIS), Smart Flash (Nesneye olan uzaklığa dayalı olarak otomatik ayarlanan beş flaş seviyesi), Ön Kamera: HDR özelliği ile 2,1 MP, 880 geniş açılı lens, Ön ve arka kameraların ikisiyle de 1080p Full HD video kaydetme, HDR Video, Kesintisiz çekim ve VideoPic, Değişebilen oynatma hızları ile ağır çekim video kaydetme, HTC Zoe ile HTC Zoe Önemli Özellikler ve HTC Zoe Paylaş, Obje Kaldırma, Grup Rötuşu ve Sekans Çekimi ile Rötuş özelliği

Multimedya: Desteklenen ses formatları: Oynatma: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) Kayıt: .amr
Desteklenen video formatları: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP ve MP3)

Pil: Yerleşik şarj edilebilir Li-polimer pil (Kapasite: 2300 mAh)

AC Adaptörü: Voltaj aralıgı/frekans: 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz; DC çıkıs: 5 V ve 1 A


Express


En Çok Aranan Haberler