FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne tepki alımlarıyla başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, güne 292 puan artışla 44 bin 192 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.66 oranında değer kazanırken, 18.156.693 TL'lik işlem gerçekleşti.

ABD’de dün açıklanan verilerin beklentilerin altında kalması ABD borsalarının günü hafif düşüşle kapanmasına neden oldu.

Bugün açıklanacak olan Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarını takip etmesi beklenen piyasaların yurt dışı piyasalara paralel dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Teknik olarak bakıldığında, endeksin kısa ve orta vadeli yönü yukarı gözükmekte. Dün endekste yaşanan geri çekilmeyle birlikte bugün için 43.250 - 44.300 bandında hareket beklenebilir.

Uzmanlar, kısa vadeli sert yükseliş hareketleri sonrasında yaşanan geri çekilmeler ve yeni taban arayışlarının trendin devamı açısından olumlu olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu açıdan trendin devam edeceğine ilişkin görüş devam etmekle birlikte, hisselerde kar realizasyonu sonrasında yeni maliyetlenme gerekliliğinin ortaya çıkması, çok kısa vadede piyasada dalgalı bir seyir yaşanmasını olası hale getiriyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Döviz alım ihalelerine, günlük limitlerinden fazla talep gelirken Merkez Bankası günlük limit 30 milyonluk alımı şimdilik aşmadı.

Dolar/TL dün 1.4550 seviyelerine kadar geriledi. Bugün açılışta TL, dolar karşısında 1.4650 civarında işlem görmeye devam ediyor.

Gösterge tahvil bileşik faizleri yüzde 10.00’nun üzerinde seyretmeye devam ediyor. Çarşamba günü Salıya göre daha sakin bir gün geçiren bono piyasasında gösterge kağıdın getirisi günü yüzde 10.10’da kapattı.

Temmuz enflasyonunun beklentilere paralel gelmesi Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edecek olması sabit getiri piyasalarını destekliyor. Öte yandan Merkez Bankası'nın günlük döviz alım ihaleleri göreceli olarak etkin görünüyor.

Sabah açılışta gösterge tahvil yüzde 10.15/10.05 bileşik seviyesinde. Kısa vadede gösterge tahvilde yüzde 10.00 bileşiğinin altının kalıcı olmayacağı düşünülüyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
New York Wall Street Borsasında Dow Jones ve Nasdaq endeksleri günü düşüşle kapattı.

Borsanın temel göstergesi Dow Jones 39 puan kayıpla 9280 puana düşerken, teknoloji endeksi Nasdaq 18 puan kayıpla 1993 puana geriledi.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Nikkei Endeksi, 135,56 puan (yüzde 1,32) değer kazanarak 10,388.09 puandan kapandı.

Çin'de hisse senetlerinde değer kaybı bugün de devam ediyor. Düşüşe yine finans şirketleri ve emtia üreticileri öncülük ediyor.

Analistler, merkez bankasının hisse senedi ve gayrimenkul piyasalarında balon oluşmasını engellemek için kredileri dizginleyeceği spekülasyonlarının satışlarda etkili olduğunu ifade ediyorlar.

Sabah saat 8:20 itibari ile Shangay Bileşik Endeksi düne göre yüzde 1.95 kayıpla 3361.68 puandan işlem görüyor.

Çin Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada para politikasına gerektiğinde ince ayar yapacağını ve uygun kredi büyümesini yönlendireceğini belirtmişti.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

AVRUPA BORSALARININ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLAMALARI BEKLENİYOR
Avrupa borsalarının, bugün açıklanacak İngiltere ve Avrupa merkez bankaları faiz kararları öncesinde güne yükselişle başlamaları bekleniyor.

Analistler, FTSE 100'ün 18-23, Dax'ın 32-37 ve Cac-40'ın 21-29 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararının yanı sıra, parasal genişleme programını yükseltip yükseltmeyeceği de takip edilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler