FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda sular henüz durulmadı

Cuma günü Goldman Sachs’a dair haberler nedeniyle yaşanan sert düşüşlerin etkisi dün ABD borsa endekslerinin açılışında kendini gösterse de Golman Sachs’ın yüzde 100 suçlu olmadığına dair inançların kuvvetlenmesi ve Citigroup’un son üç yılın en iyi karını açıklaması yerini toparlanmaya bıraktı. Gün sonunda Dow Jones yüzde 0,67 yükselişle kapattı.

Bugün iyi bilanço açıklaması beklenen Goldman hisseleri yüzde 1,6 yükseldi. Diğer yandan beklentilerden iyi gelen Citigroup bilançosu da piyasalarda bozulan morali yerine getirdi. Ancak Goldman ile başlayan bu dava sürecinin diğer finansal kurumlara da sıçrayabileceği endişesi hala sürüyor.

Düne Citigroup'un beklentileri çok aşan kâr rakamıyla başlayan ABD borsaları, Goldman Sachs'a (bugün kârını açıklayacak) dava açılması konusunda SEC'den oy birliği ile karar çıkmadığının ortaya çıkmasıyla kapanışa doğru tepki yükselişini hızlandırdı.

Dow Jones yüzde 0.67, S&P 500 yüzde 0.45 değer kazanırken Nasdaq yüzde 0.05 değer kaybetti. Bu sabah itibariyle Dow futureları yüzde 0.1 ekside işlem görürken, Asya'da artıda başlayan borsaların bazılarının eksiye geçtiği görülüyor.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 8,09 puan (yüzde 0,07) değer kaybederek 10,900.68 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının yeni güne, dünkü düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirecek yatırımcıların ilgisine bağlı olarak yükselişle açılmaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 27, Dax'ın 32 ve Cac-40'ın 22 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Bugün piyasalar Avro Bölgesi ödemeler dengesi, Almanya ZEWiş dünyası güven endeksi ve İngiltere'de açıklanacak enflasyon verilerini takip edecekler.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler