FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geithner: "Dolar rezerv para olmaya devam edecek"

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, Çin, Rusya ve Fransa'nın son eleştirilerine karşın ABD Doları'nın bir rezevr para olma gücünün zayıflaması endişesi taşımadığını söyledi.

Geithner, "Bundan kesinlikle endişe etmiyorum. Güçlü bir dolar ABD'nin çıkarına ve bizim dünyaya ve Amerikan halkına taahhütümüz var. ABD ekonomisine ve finansal sistemine güvenin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli politikiları uygulayacağız" diye konuştu.

"ABD'NİN EKONOMİK KRİZDEN ÇIKMASI BİRAZ ZAMAN ALACAK"
Geithner, ekonomik toparlanmaya yönülek pozitif işaretler olduğunu ancak, ABD ekonomisinin cari ekonomik krizden çıkmasının biraz zaman alacağını söyledi.

Geithner, Temsilciler Meclisi Tarım ve Finansal Hizmetler Komiteleri'nin ortak toplantıları öncesinde yaptığı konuşmada 'bir süre'nin ne kadar olduğu konusunda bilgi vermedi. Geithner, "Henüz tekrar büyümeye başlamış bir ekonomimiz yok ve bunu yapmanın biraz zaman alacağını düşünüyorum. Bir süre bu kargaşanın olumsuz sonuçları ile yaşayacağız" diye konuştu.

İNGİLİZ LİDERLERLE GÖRÜŞECEK
Timothy Geithner'in bugün İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Hazine Bakanı Alistair Darling ile yapacağı görüşmelerde iki ülkenin kriz karşısında attıkları adımların değerlendirilmesi bekleniyor.

Geithner'in İngiltere ziyareti dün başlamıştı. Ziyaret boyunca emtia fiyatlarındaki volatiliteden finansal regülasyonlara ve İran'a yahtırıımlara kadar birçok konunun gündemde olması bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler