FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Avrupa ekonomisine yönelik endişelerle dolar kuru geçtiğimiz hafta 1,55 seviyesini denedi. Haftanın genelinde 1,4980-1,5530 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %2,66 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya kasım ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı dayanıklı mal siparişleri ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al konumunda olmasına karşılık piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadeli yükseliş beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5370 ve 1,5250 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5550 ve 1,5670 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Moody’s’in İrland’nın kredi notunu beş kademe düşürmesinin yanı sıra Yunanistan’ı yakın takibe aldığını açıklaması euroda satışları tetikledi. Haftanın genelinde 1,3133-1,3498 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,30 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya kasım ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı dayanıklı mal siparişleri ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,31 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2980 ve 1,31 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3270 ve 1,3390 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İrlanda’da borç krizinin derinleşmesine bağlı olarak İngiliz bankalarına yönelik endişelerin artması sterlinde satış baskısının artmasına neden olurken parite son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Haftanın genelinde 1,5454-1,5911 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %1,70 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası aralık ayı toplantı tutanaklarının yanı sıra ABD kasım ayı dayanıklı mal siparişleri ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5470 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5370 ve 1,5470 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5620 ve 1,5710 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede Merkez’in müdahale olasılığı sıkışma yaratmaya devam ediyor. Haftanın genelinde 82,8-84,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,09 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya kasım ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı dayanıklı mal siparişleri ve aralık ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yende düşüş beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,6 ve 83,2 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,5 ve 84,9 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler