FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte çeyrek altının alternatifi

**Altın fiyatının tavan yapması düğüncülere Cumhuriyet, yarım ve çeyrek altını unuttururken, bir ve yarım gram altınların rağbet gördüğü belirtildi.

**

Kapalıçarşı'da çeyrek altının 107 liraya çıkması üzerine, 70 liradan satılan bir gram ve 35 liradan satılan yarım gram altınlar ilgi görmeye başladı. Kuyumcu esnafı da işlerinin durma noktasına geldiğini söylüyor.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, dünyada gelişen siyasi olaylar ve doların ani yükselişinin altın fiyatlarını rekor seviyeye taşıdığını söyledi. Altının önlenemez yükselişinin hem vatandaşı hem de kuyumcuyu düşündürdüğünü ifade eden Şen, son 1 yıl içerisinde altının gramının 30 lira yükseldiğini kaydetti. Şen, "Şu an altının gramı 65 TL. Çeyrek altının alışı 102 TL, satışı ise 107 TL. Yarım altının alışı 204, satışı 214 TL. Cumhuriyet altını alış 420 satış 428 TL'dir. Bu inanılmaz yükseliş

sebebiyle vatandaş elini cebine götürmüyor. Bu da kuyumcuları endişelendiriyor. Altın fiyatları daha da artacak gibi görünüyor çünkü trend o yönde. Yunanistan ve Norveç'in durumu ile dolardaki yükseliş, altın fiyatlarını etkiliyor. Maden çıkışı dolar üzerinden yapıldığı için bu miktar TL cinsine yansıdığında altında da artış yaşanıyor" dedi.

Şen, altında yaşanan bu artış sebebiyle daha ekonomik olan yarım gram altınlara vatandaşların daha çok talepte bulunduğunun altını çizdi. Şen, "Özel üretilen yarım gram altınlar revaçta. 35 TL'ye satışa sunulan bu altınlar, vatandaşın cebine uygun. Hediyelik şeklinde satılan bu altınlar herkesin gözdesi" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler