FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Parite analiz

Vennfx Tarafından Hazırlanan AVRO/USD Paritesi Raporu

TRİCHET DİMDİK AYAKTAYIZ DEDİ
Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmediği gün başkanının basın konferansında Euro'nun sallanmasının önüne geçti.Konuşan Trichet miydi yoksa süresi dolduğunda yerine geçmesi beklenen Weber miydi bu tartışılır, ama söylem bu kez sertti.

Öncelikle hala Yunanistan, İrlanda, Portekiz ve İspanya sorunlu. Öndeki haftalarda not kırımı kredi değerlendirme kurumlarından gelebilir. Bunu atlamak hata olur.

Fakat dün Trichet evet sorunlu bölgemiz çok dedikten sonra gitti. İrlanda ve Portekiz tahvillerinden hem de 1'er milyonluk dilimlerle aldı ve korkulan ülke İspanya'ya çok bulaşmayarak henüz korkulan kadar kötü değil mesajı verdi.

Bu radikal müdahalenin yankısı bir anda konuşmanın ardından oluşan dolar fırtınasını durdurmakla kalmadı, Euro'nun da şahlanışı oldu. Çok kısa süre içinde 150 pips toplayan Euro/dolar tarım dışına rağmen alımlı bir yön izlemeye devam ediyor.

Euro/dolar da trend direnci 1.3420 de bulunmakta. İyimserliğin de üst seviyesi olarak gördüğümüz bu seviye için bugün gelecek olan büyük datalar önemli. 1.31 düzeyinde savaş olması ve Euro'nun toparlanması ile bu seviyenin altına inişlerin ancak ve ancak çok iyi ABD datası dışında sorunların artması ile gelebileceğimizi düşünüyoruz.

Fakat unutulmamalı ki geçen haftadan bu salı sonuna dek süren satış dalgasında yönü terse çevirme çabaları var.

Credit Suisse ABD için ISM verilerini yorumladı. Bu bir dönemeçtir diyor. İyiye gidişin göstergesidir diyor. 1.3420 Euro'daki baharın sonu olabilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler