FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB, hacim rekoru kırdı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Hamdi Bağcı,VOB'da yüksek işlem hacmi trendinin önümüzdeki dönemlerde de artarak süreceğini öngördüklerini söyledi.

Dünkü VOB seansında 401 milyon 276 bin 381 YTL değerinde gerçekleşen günlük işlem hacmiyle yeni bir rekor kırıldı. Böylece, VOB'un faaliyetlerine başladığı 4 Şubat 2005 tarihinden bugüne kadar olan dönemin en yüksek işlem hacmine ulaşıldı.

Bağcı işlem hacmi rekoruna ilişkin görüşlerini şu şekilde ifade etti:

"Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında son zamanlarda yaşanan gelişmelerden ötürü hisse senetleri fiyatlarında duraklama ve düşüş trendi gözlenmektedir. Bu durum da alternatif yatırım seçenekleri arayan ülkemiz yatırımcılarının VOB'a ve VOB ürünlerine olan ilgisini arttırmıştır.

VOB'un bugün gerçekleşen işlem hacim değeri İMKB'nin bugünkü işlem hacminin %40'ına ulaşmıştır. İşlem hacminin bu seviyesi, artık ülkemizde çok önemli yeni bir borsanın doğduğunu göstermektedir.

Bir günde gerçekleşen işlem hacmi, VOB'un faaliyete geçtiği ilk 5 ay boyunca gerçekleşen işlem hacmi toplamına ulaşmıştır. Bu da VOB'daki gelişme hızının yüksekliğine işaret etmektedir. İşlem hacminin bu denli yüksek gerçekleşmesi, özellikle içinde bulunduğumuz dalgalı dönemde VOB sözleşmelerinin piyasanın ihtiyaçlarına çok iyi ve etkin bir şekilde cevap verdiğini göstermektedir.

Piyasalarda düşüş trendinin yaşandığı böylesi dönemlerde korunma ve yatırım için tek adres VOB'dur. Artık derin ve likit bir piyasanın tüm özelliklerini taşıyan Borsamızda yüksek işlem hacmi trendinin önümüzdeki dönemlerde de artarak süreceğini öngörüyoruz.."

Foreks Haber

Express


En Çok Aranan Haberler