FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ruslara Türkiye için tatil kredisi

Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki bankasıyla Antalya'ya tatile gelmek isteyenlere kredi verecek.

Ruslara Türkiye için tatil kredisi

Forbes Türkiye Dergisi’nin 3 milyar dolar servetiyle 2012 yılında en zengin Türk ilan ettiği Fiba Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin Fibabanka’nın Antalya’nın Manavgat İlçesi’nd şube açılışına katıldı. Fibabanka Manavgat Şubesi’nin açılışı Hüsnü Özyeğin, Genel Müdür Bekir Dildar ve Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden tarafından yapıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Özyeğin, turizmi her zaman en önemli sector olarak gördüğünü belirtti. Bundan dolayı Antalya’nın yerinin farklı olduğunu dile getiren Özyeğin, Milennium Bank’ı satın alarak Fibabanka yaptıktan sonra, Antalya’ya önce bir kurumsal şube açtıklarını hatırlattı. Manavgat ve Alanya şubelerinin açılışı için Antalya’ya geldiğini belirten Özyeğin; “Bizim en çok şubemiz İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’un ardından Antalya geliyor” dedi.

Rusya’da Antalya’nın çok sevildiğini ve Ruslar’ın Antalya’ya gelmek istediklerini kaydeden Özyeğin, “Bizim Rusya’da oldukça güçlü bir bankamız var. Bu banka Antalya’ya Türkiye’ye tatile gelmek isteyen Ruslara 12 aylık kredi verecek” dedi. Böylece Antalya turizmine dolaylıda olsa katkı sağlayacaklarını ifade eden Özyeğin; “Bugün Rusya’da 5 bin personel, 121 şubesi, bin ATM’i olan bir bankaya sahibiz. Bu banka aracılığıyla Petersburg’dan, Kazan’dan toplanan paralar önce Moskova’ya, ardından Antalya’ya gelecek” diye konuştu. Özyeğin, Rusya’da bulunan bankaları vasıtasıyla Türkiye’ye ve Türk turizmine yönelik katkı sağladıklarını ifade etti.

Rus turiste mücevherat mağazasında kredi

Turizme olan katkılarının sadece tatil kredisiyle sınırlı kalmayacağını kaydeden Özyeğin, “Mücevherat mağazalarıyla anlaşmalar yapacağız. Mücevherat mağazasına alışverişe giden ancak üzerinde yeteri kadar parası olmayan turistler için Rusya’dan 15 dakikada kredisini çıkartacağız. Sistem şöyle işleyecek. Bir Rus turist bir mücevher mağazasına alışverişe gittiği zaman, örneğin üzerinde 300 doları varsa ve beğendiği mücevher bin 500 dolar tutuyorsa, mağazada bize başvuru yapacak. Rusya’da ki bankamız kanalıyla 15 dakikada kredisini çıkartıp, mücevherat mağazasına aktaracağız” dedi.

Ruslara Türkiye için Mortgage Kredisi

Özyeğin, yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alımları konusunda da gerekli araştırmaları yaptıklarını ifade ederek, “Rusya’da, Rus vatandaşlarına Türkiye’de alacakları konutlar Mortgage kredisi vermek için hazırlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turizm harici diğer sektörlerde de var olduklarını kaydeden Özyeğin, “Başta tarım olmak üzere ülkenin ekonomisine gelişim sağlayan her türlü projeye finansman desteği veriyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar’da turizm ve otelicilik sektörleriyle hızla büyüyen Manavgat ve Alanya’da 2 yeni şube açmaktan daha mutlu olduklarını böylece Antalya’da 4 şubelerinin olduğunu belirtti.

Krizi hasarsız atlatıyoruz

Açılışın ardından düzenlenen kokteylel konuklarla tek tek sohbet eden Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, sorularımızı yanıtladı. Avrupa’da ve dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye’nin çok az etkileneceğini kaydeden Özyeğin, “Hem parasal hemde makroekonomik olarak tedbirler çok iyi alınıyor. Hükümetimiz, dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkemize gelmemesi için oldukça iyi politikalar üretiyor” dedi.

Haritada yerini bulamayacamız ülkelere ihracat yapılıyor

Avrupa’da yaşanan krizden kurtuluşun sadece ihracatla olabileceğini ifade eden Özyeğin, Türk sanayicisinin dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapar hale geldiğini söyledi. Özyeğin; “Bugün AB ülkelerine ihracatımız 10 puan düştü. Bu krizle ilgili bir düşüş değil. İhracat potansiyelimiz genişlediği için düştü. Bakıyorsunuz Afrika’da haritada bile yerini çok zor bulacağınız ülkere ihracat yapar hale geldik. Ha keza diğer ülkelere öyle. Eğer biz ihracatımız sadece Avrupa’ya bağlı olsaydı, bu krizde oldukça zorlanırdık” dedi.

Türk turizmi çok iyi durumda

Krizde dolayı turizmcilerin endişe etmesini gerektiren hiç bir durum olmadığını belirten Özyeğin, “Türk turizmi çok çok iyi durumda. Kısa vadeli düşünenler sorun görebilir ama hem Avrupa’da hemde Rusya’da Türkiye’nin yeri bambaşka. Avrupa’da yaşayan insanlar için tatil elzem bir hak olduğu görülür ve büyük çoğunluğu tatil yapar. Rusya’da da öyle. Buralarda yaşayanlar için Antalya tatil yapılacak çok önemli bir merkezdir. Şu anda Türkiye’nin rakiplerinde oldukça büyük sorunlar var. Türkiye, modern konaklama tesisleriyle, kalitesiyle turistlere adeta güven sunuyor. Emin olun, turistle şu anda Türkiye’ye duydukları güveni başka hiç bir ülkeye duymuyorlar” dedi.

Üniversite yaptığım en doğru iş

Üniversite konusuna da değinen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Bugüne kadar yaptığım en doğru ve benim için en heyecanlı iştir üniversite. Bugün Özyeğin Üniversitesi’nde sadece Türkiye için değil, bütün dünya için öğrenci yetiştiriliyor” dedi. Özyeğin Üniversitesini bitiren öğrencilerin dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin, en iyi kurumlarda çalışmaya başlayabilcek şekilde bilgiyle donatıldıklarını kaydeden Özyeğin; “Çağımız yerel değil küresel düşünme ve hareket etme çağı. Bu yüzden, dört yıl içinde, sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde aranan iş insanları, araştırmacılar, eğitimciler, girişimciler olarak yetiştirme temel amacını önümüze koyarak bu üniversite kuruldu” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler