Gelir İdaresi Başkanlığı, kurum vergi beyannemeleri ve geçici gelir konularına ilişkin açıklama yayınladı. Başkanlığın duyurusuna göre, kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 6 Eylül Cuma gününe kadar uzatıldı.
Sahte diploma elde edip o diplomaları kiraya vererek haksız kazanç sağlamak için kolları sıvayan dolandırıcılar, çeteler tarafından dolandırıldı. Sahte diploma paralarını kaptıranlar yüzsüzlükte sınır tanımayıp, şikayetçi bile oldular.
Özel okullara kitap kırtasiye masrafı sonrası bir hamle de gıda fiyatları için geldi. Ticaret Bakanlığı kasapları incelemeye aldı. Bakanlık, karkas et fiyatlarında düşüşü tüketiciye yansıtmayan kasaplara işlem başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde "fahiş fiyat" talep eden bazı özel okullara inceleme başlattı.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuzda yapılan ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 89 artarak 1 trilyon 421 milyar lira oldu.