FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa haftaya alımlarla başladı

Küresel piyasalara paralel olarak Borsa İstanbul haftaya hafif alıcılı başladı.

Borsa haftaya alımlarla başladı

Yurtiçi piyasalar, Çin yeni yıl tatili dolayısıyla işlem hacminin düşük kaldığı yurtdışı piyasalara paralel olarak güne hafif alıcılı başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 253 puan artışla 74.457 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,34 oranında değer kazandı.

Cuma gününe 2.90'ın hemen altında başlayan ABD verisi ile günü 2.92'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah yine aynı seviyede bulunuyor. Dolar/TL geçen hafta 2 ayın en düşük seviyesi olan 2.8899'a kadar gerilemişti.

Cuma günü akşam saatlerinde 3.0850 civarında olan sepet bazında TL bu sabah aynı saatte 3.0809/3.0834, 3.25 civarında olan euro/TL ise 3.2469/3.2496 seviyesinde işlem görüyor.

Çin yeni yılı dolayısıyla Çin borsaları bu haftanın tamamını kapalı geçirmeye hazırlanırken, yurt dışından bugün açıklanacak önemli bir veri beklenmiyor.

Yurt içinden bugün açıklanacak veriler arasında ise saat 10:00'da sanayi üretim verisi bulunuyor.
Küresel borsalarda son durum

Asya borsaları ABD'de geçtiğimiz hafta sonu açıklanan karışık istihdam verilerinden dolayı yeni haftaya düşüşle başlarken, Çin yeni yılı dolayısıyla işlem hacmi zayıf kaldı.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi. Japonya Nikkei endeksi de yüzde 0.2 düştü.

ABD'de tarım dışı istihdam geçtiğimiz ay 151 bin olarak gerçekleşerek 190 binlik beklentilerin altında kalsa da işsizlik yüzde 4.9'a düşerken, maaşlarda ise artış görüldü.

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerden dolayı dikkatlerin merkezinde olan Çin'de ise piyasalar yeni yıl dolayısıyla bütün hafta kapalı kalacak.

Hafta sonu açıklanan veriler Çin'de döviz rezervlerinin Ocak ayında üst üste üçüncü ay düşüş yaşadığını gösterdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler