FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, 35 bin direncini kırabilecek mi?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı açılışın ardından bir miktar kar realizasyonu ile karşılaştı.

Açılışta gelen alımlarla 35.249 puana kadar yükselen İMKB 100 Endeksi, kar satışları ile 34.700 bölgesine gevşedikten sonra bu seviyeden gelen alımlarla tekrar yükselişe geçti.

İMKB Bileşik Endeksi, birinci seansta, 376 puan artarak 35 bin 97 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.08 oranında değer kazandı. Birinci seansta işlem hacmi 1.150.715.239 TL oldu.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün ABD borsaları bütçe açığına yönelik kaygıların artması, beklentilerden yüksek gelen işsizlik başvuruları kötümserliği artırması ve S&P'nin İngiltere'nin kredi notunu 'negatif'e çevirmesinin olumsuz etkisiyle düşüş kaydetti.

Asya borsalarında sınırlı gerilemeler yaşanırken, vadeli ABD endeks kontratları ile Avrupa borsalarında gözlenen olumlu havaya bağlı olarak alıcılı bir açılış gerçekleştiren İMKB, yurtdışı piyasalarla birlikte bir miktar kar realizasyonu ile karşılaştı.

Yurtdışı gelişmelere odaklanan İMKB, yurtiçinde TCMB tarafından açıklanacak beklenti anketini izleyerek, IMF konusundaki gelişmeleri takip ediyor.

Bugün İngiltere açıklanacak ilk çeyrek büyüme rakamları önemli bulunuyor.

Metro Yatırım Ortaklığı Portföy Yöneticisi Şenol Korkmaz, piyasalarda 35 bin direncinin zorlandığını ifade etti.

Şenol Kormaz, endeksin 35 bin seviyesinin üzerinde kalmakta zorlandığını belirterek, "Tamamen yurtdışı piyasalardaki harekete paralel bir seyir izliyoruz" diye konuştu.

S&P'nin İngiltere'nin görünümünü düşürmesi ile birlikte ABD'de bu konunun konuşulmaya başlandığını ve piyasalarda tedirginlik yarattığını vurgulayan Korkmaz, şu şekilde konuştu: "Endeks 34 bin - 35 bin 300 bandında yatay hareket ediyor. 35 bin bölgesinin taban yapılması halinde, çıkış devam edebilir. 35 bin bölgesinin altında ise satış baskısı artacaktır. Özellikle ABD'deki finans piyasaları takip edilmeli diye düşünüyoruz."

Dün S&P, İngiltere'nin kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e indirdiğini, AAA olan uzun vadeli ve A-1+ olan kısa vadeli notlarını ise teyit ettiğini açıklamıştı.

S&P, görünümün düşürülmesine neden olarak ise İngiltere'nin net genel hükümet borç yükünün GSYH'nın yüzde 100'ü seviyesine yükselebilecek olmasını ve orta vadede bu seviyeye yakın kalacağı beklentisini göstermişti.

Express


En Çok Aranan Haberler