FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye reyting yükseltti

**Türkiye, bu yıl reytingi yükselen 13 ülke arasında yer alıyor.

**

Son olarak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükseltti.

Kuruluş, uzun vadeli ulusal para cinsinden notunu da, BB'den, BB( ) ve Türkiye'nin ülke tavan notunu da, BB'den, BBB(-)'ye çıkarttı.

Aralarında, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, Tayland ve Meksika'nın da bulunduğu 52 ülkenin ise reyting notu düşürüldü.

Türkiye'nin, önceki yıllarda, küresel ya da bölgesel bir krizde notu ilk önce düşürülen ülkeler arasında artık yer almadığını vurgulayan analistler, Türkiye'nin küresel kriz ortamında, "pozitif" görünüme sahip bir kaç ülkeden biri olduğuna da dikkat çekiyor.

ING Bank'ın analizine göre, Türkiye'nin ekonomik potansiyeli, kriz karşısında sergilediği dayanıklılık ve "risk primi (CDS)" olarak da isimlendirilen sigorta primlerindeki gerilemesi yanlış fiyatlandırılıyor.

ING'e göre, reyting kuruluşlarından, S&P'nin, halen "durağan" olan Türkiye'nin görünümünü bir kaç hafta içinde "pozitife" çıkartacak. ING, Moody's'in gelecek yılın ilk yarısında bir not yükseltmeye gidebileceğini vurguluyor.

YATIRIM YAPILABİLİR
Türkiye, 1-2 yıl içinde reyting notu "Yatırım Yapılabilir" düzeyine çıkarılması beklenen 10 ülke arasında yer alıyor.

Türkiye'nin, bankacılık sektörünün önderliğinde yüksek oranlı bir ekonomik büyümeye geçmesinin ardından bir süre içinde de "güvenle yatırım yapılabilir" anlamına gelen "BBB" kademesine yükseltilebileceği ifade ediliyor.

Kredi notundaki artış, Hazine ve özel sektörün, uluslararası piyasalardan daha düşük maliyetlerle ve daha uzun borçlanmasına imkan tanıyacak.

Express


En Çok Aranan Haberler