Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Manisa’nın Selendi ilçesinde son yıllarda devlet destekleriyle yaygınlaştırılan ve "Yeşil Altın" olarak adlandırılan Selendi fıstığında hasat dönemi başladı. Coğrafi işaret başvurusu yapılan Selendi fıstığının ilçe ekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Yıllardır hizmet veren köklü zincir küçülme kararı aldı. Kapanacak mağazalardan birinde yaklaşık 100 sendikalı çalışan görev yapıyor.
Kilis'te yüzyıllardır sürdürülen geleneksel el sanatlarından yemenicilik, ilerleyen yaşlarına rağmen mesleğini sürdüren ustalar tarafından yaşatılmaya devam ediyor.
Avrupa'da bu yılın ilk yarısında 8,8 gigavat yeni rüzgar enerjisi kapasitesi kurulumu gerçekleşirken, bu kapasitenin 7 gigavatı Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkeden geldi.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, yumurta fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yumurtanın tanesinin üreticiden 3 liraya çıktığını belirten Afyon, 30'lu yumurtanın marketlerde satılması gereken ideal fiyatı açıkladı. Afyon, önümüzdeki süreçte yumurtaya yeni zam gelip gelmeyeceği sorusunu da cevapladı.
Adıyaman'ın tescilli ürünleri arasında yer alan ve "Peygamber üzümü" olarak da bilinen Besni üzümünde hasat başladı
Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 yükseldi.
Gaziantep’de hasadı başlayan “Antep karası” ve “hatun parmağı”nda üreticiler yoğun mesaiye başladı. Tarlada kilogramı 20 TL’den satılan ürün, marketlerde 60 ila 80 TL arasında alıcı buluyor.
Avro Bölgesi'nde özel sektör faaliyetleri ağustosta büyümeye devam ederken bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 52 puanda sabit kaldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Elazığ, Adıyaman, Bingöl, Tunceli ve Malatya’nın birbirini tamamlayan büyük bir turizm coğrafyasının parçaları olduğunu söyledi. Ersoy, turizmi 81 ile ve yılın 12 ayına yaymayı hedeflediklerini belirtti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ocak-ağustos dönemi ihracatımız 185 milyar dolarla rekor kırdı, ağustosta yıllıklandırılmış ihracatımız 280,3 milyar dolarla Cumhuriyet tarihimizin en yükseği oldu" açıklamasını yaptı.
İTO Başkanı Şekib Avdagiç Merkez Bankasının faizler konusunda bir miktar daha ketum davranacağını gözlemlediklerini belirtip "İlk işaret bu 3 puanlık pencerenin kapanması oldu. Dolayısıyla önümüzdeki Para Politikası Kurulunda benim öngörüm, bu 3 puanlık pencerenin hayata geçmesi ama bir süre daha faizin bu şekilde devam edeceği yönünde" derken repo ihalelerine dönüşle sağlanan 3 puanlık indirime dair "Bu hafta başı itibarıyla buradaki indirimin tüm kredi faizlerine yansımasını bekliyoruz" dedi.
Kira sözleşmelerinde yeni dönem başladı. e-Devlet uygulamasıyla sözleşmeler dijital ortamda kayıt altına alınırken, sistemin anlaşmazlıklarda önemli rol oynaması bekleniyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ülke genelinde sürdürdüğü hububat alımları kapsamında rekor kırdığını, bugüne kadar 12,1 milyon ton ürün alındığını, üreticilere ise 170 milyar liralık ödeme yapıldığını bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayı enflasyon verilerine işaret ederek "Dönemsel eğitim fiyat artışlarına ve savaşın etkilediği akaryakıt fiyatlarına rağmen enflasyonda düşüş devam etti" dedi.